Direct naar de inhoud.

Drie singer-songwriters in het Streekhistorisch Centrum

affiche RolandSTADSKANAAL – Op zondagmiddag 30 maart klinkt er weer muziek in het Streekhistorisch Centrum. De Australische, maar al weer een aantal jaren in Stadskanaal woonachtige singer-songwriter Jeff Hayman komt samen met twee bevriende collega-muzikanten een intiem huiskamerconcert geven in het kader van de zondagmiddagactiviteiten. Gezamenlijk zorgen zij voor een afwisselende middag, waarbij ieder zijn eigen stijl heeft en laat horen.

Jeff Hayman is geboren en getogen in Australië. In zijn tienerjaren begon Jeff met het schrijven van donkere poëzie, waar hij muziek bij ging maken nadat hij zichzelf had geleerd gitaar te spelen. Om zijn liedjes ten gehore te kunnen brengen , moest hij echter nog wel zijn angst voor het spreken in het openbaar overwinnen. Door wekelijks bij lokale ‘open mic’-avonden op te treden met zijn rauwe, emotionele nummers groeide zijn zelfvertrouwen en daardoor ook zijn lijst met optredens. De liefde bracht hem naar Stadskanaal: vanaf 2008 is Nederland zijn thuis.

Jan Bresters foto liggendJan Bresters (Mental Shark Bite, The Anti-D’s) uit Stadskanaal kreeg in een te lange zomervakantie in 2009 een gitaar zodat hij wat te doen had. Geïnspireerd door The Velvet Underground en het album ‘4’ van de band Johan schreef hij zijn eerste nummers, nam demo’s op met een Skype headset en stuurde deze op naar de School voor de Kunsten in Groningen. Hij werd aangenomen en leerde er onder leiding van Jan Henk de Groot zijn nummers te verbeteren. Ook ontmoette hij hier producer Floris Glasbeek, waarmee hij een EP opnam die binnenkort uitkomt.

I Took Your Name is de artiestennaam van Chris van der Ploeg. Hij was bekend van de band Audiotransparent. Tegenwoordig speelt Van der Ploeg in Kendler en treedt hij solo op onder de naam I Took Your Name. Zijn eerste solo-EP kwam uit in 2011 en sindsdien verschijnen er regelmatig nieuwe nummers op zijn Soundcloud-kanaal.

De muziekmiddag begint om 14:30 uur (zaal open 14:00 uur). De toegangsprijs bedraagt €7,50 (€5,00 voor donateurs van het Streekhistorisch Centrum), inclusief consumptie.Reserveren wordt aanbevolen. Dat kan tijdens kantoortijden telefonisch via 0599-612649 of per mail: info@streekhistorischcentrum.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-