Direct naar de inhoud.

Het Christelijk zangkoor “Polyphonie” bestaat 100 jaar

  • door:
  • op:

polyphonie april 2012STADSKANAAL – Op zaterdag 5 en zondag 6 april viert het Christelijk zangkoor “Polyphonie” het feit dat zij 100 jaar geleden is opgericht.

De grondslag van het koor is om op gepassioneerde wijze het evangelie door te geven door middel van het zingen van diverse liederen. Het koor dat is opgericht in 1914 door de Baptisten gemeente Stadskanaal heeft al heel wat liederen gezongen. De dirigenten hebben op inspirerende wijze de liederen aan de koorleden aangeleerd. Zowel Johan W. Pots, de huidige dirigent, als de heer van der Baren waren een bron van inspiratie voor het koor. Tijdens de 2e wereldoorlog hebben de activiteiten van het koor uiteraard stil gelegen, maar zodra het weer mogelijk was is de “religieuze”draad weer opgepakt en heeft men veel optredens verzorgd.

Tegenwoordig worden liederen van verschillende componisten uitgevoerd. Met name de liederen van Johan Bredewout zijn erg geliefd bij het koor. Bewerkingen van diverse psalmen worden met veel overgave gezongen, maar ook liederen van andere componisten en uiteraard ook bewerkingen en arrangementen van de huidige dirigent, de heer Johan W. Pots, worden met veel passie gezongen. De Heer Wim Kramer begeleidt het koor zowel tijdens de repetities als de optredens regelmatig op de piano.

“Polyphonie” vormt samen met het zangkoor “Looft den Heer” uit Muntendam al meer dan 30 jaar, het Christelijk Groot Gemengd Koor Muntendam-Stadskanaal. Dit koor staat eveneens onder leiding van Joh. W. Pots en Ronald IJmker uit Nieuwlande begeleidt het koor op het orgel.

Het 100 jarige jubileum wordt op zaterdagmiddag 5 april DV. gestart met een uitgebreide koffietafel voor de koorleden, met aansluitend een jubileum-zangdienst in de Baptisten kerk, Handelsstraat 8 te Stadskanaal-Nrd . Medewerking aan deze dienst wordt verleend door de het kinderkoor “de Lichtbakentjes” onder leiding van Lieneke Slim. Op de dwarsfluit speelt Krista van den Esker uit Heino. De orgelbegeleiding wordt verzorgd door Ronald IJmker uit Nieuwlande, die ook de samenzang begeleidt. Deze zangdienst begint om half 8.

Op zondagmorgen 6 april 2014 wordt het feest voortgezet met een dankdienst, die eveneens in de Baptisten kerk in Stadskanaal-Nrd. wordt gehouden. Voor deze dienst zijn diverse organisaties uitgenodigd. De aanvangstijd is 10 uur.

Na de dienst kan het bestuur van het koor gefeliciteerd worden met dit jubileum onder het genot van een kop koffie met een traktatie.

Het belooft een fijn weekend te worden. Zowel tijdens de zaterdagavond als de zondagmorgendienst is iedereen van harte welkom.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal