Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Het éérste uur van radio Mi Amigo binnenkort bij RTVS.

Mi Amigo Front NewRTVS – Nostagie uit Vroeger tijden – Radio Mi Amigo begon op dinsdag 1 januari 1974 om 12:00 uur met de uitzendingen voor de Vlaamse en Nederlandse luisteraars. Deze werden aanvankelijk legaal opgenomen in de Radio Caroline-studio’s aan de Van Hogendorpstraat in de Stationsbuurt van Den Haag. De dj’s van het eerste uur waren Norbert (voorheen ook op BRT-Radio 2 te horen), Bert Bennett (echte naam Bert Wijfjes), Joop Verhoof en Will van der Steen (echte naam Willem Steentjes). Later zou hier ook Marc Jacobs (een alias van Rob van Dam) bijkomen. Iedere Groninger/Drent kent Rob Van Dam inmiddels vooral van de regionale omroep RTV Noord.

Luisteraars die op zaterdag 31 augustus 1974 een afscheidsprogramma verwachtten kregen van dj Peter van Dam, nadat hij had stilgestaan bij het verdwijnen van de andere zeezenders, te horen: “Wat de luisteraars van Mi Amigo betreft, stemt u morgenochtend om 6 uur wederom af op Radio Mi Amigo”. Enige tijd later was er te horen dat Radio Mi Amigo een nieuw postadres had, namelijk: Radio Mi Amigo, Platja d’Aro[1] (ook wel Playa d’Aro genaamd), provincie Gerona in Spanje. Radio Mi Amigo/Radio Caroline was toen nog de enig overgebleven zeezender op de Noordzee.

Radio Mi Amigo staakte de uitzendingen op 20 oktober 1978, toen de generatoren het af lieten weten. Mi Amigo-baas Sylvian Tack kreeg bovendien van de Spaanse autoriteiten het dringende verzoek de radio-activiteiten op Spaanse bodem te beëindigen. Spanje wilde namelijk lid worden van de Europese Unie, en moest hierom ook het Verdrag van Straatsburg (zeezenderwet) ondertekenen.

Het alleréérste uur van deze roemruchte zeezender nog eens meemaken? Dat kan. RTV Stadskanaal programmamakers Anton de Wijk en technicus Erik Ensing duiken nog eens in het verleden van de zender Mi Amigo. Ze  doen dat op woensdag 9 april tussen 18.00 en 19.00 uur in het programma ‘Nostalgie uit vroeger tijden’. Anton de Wijk is al vele jaren vrijwillige bij RTVS. Maar wist u dat zijn liefde voor radio terug gaat naar de jaren 60 en 70?  In die tijd was Anton de ‘Kanaalstreek correspondent’ en schreef regelmatig voor het befaamde FRM (Free Radio Magazine) . Inmiddels is dit magazine, van ver voor de computer, uitgeroepen tot cult magazine. Veel materiaal is gedigitaliseerd. Een schat aan waardevol radio nostalgie..

bron: wikipedia

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.