Direct naar de inhoud.

Verkenner in Borger-Odoorn aan de slag

  • door:
  • op:

EVogfzBYBORGER-ODOORN – Verkenner Douwe Oosterveen uit Zuidwolde is bezig met het opstellen van de politieke agenda van Borger-Odoorn. Hij heeft hiervoor onder andere op 22 maart 2014 gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van alle fracties in de gemeenteraad van Borger-Odoorn. Dit is de eerste stap in het proces om te komen tot een nieuw college van burgemeester en wethouders voor de gemeente.

Drie punten
Gemeentebelangen is op woensdag 19 maart als grootste partij uit de stembus gekomen en heeft Douwe Oosterveen gevraagd de taak van verkenner op zich te nemen. Het doel van de gesprekken is te inventariseren welke onderwerpen de partijen de komende raadsperiode in de raad behandeld willen zien. Douwe Oosterveen: “Ik heb alle fracties gevraagd drie punten in te brengen. Met deze punten zal ik een Politieke Termijnagenda (PTA) opstellen, die ik de raad ter bespreking zal aanbieden. Nadat de raad de PTA heeft vastgesteld, kan een formateur kijken welke partijen het beste een college kunnen vormen.”

Plaatsvervangend voorzitter
Naast het opstellen van de PTA heeft de verkenner ook de taak om te inventariseren hoe de fracties een plaatsvervangend voorzitter voor de raad willen kiezen. De verkenner zal op 31 maart in een speciale raadsvergadering verslag van de gesprekken uitbrengen aan de raad en de PTA aan de raad aanbieden. Ook moet de verkenner dan de vraag beantwoorden of er een overdrachtsdocument voor de nieuwe raad moet worden opgesteld.

Prima sfeer
“De gesprekken met de fracties hebben in een prima sfeer plaatsgevonden”, aldus Oosterveen. “Alle fracties onderschrijven het belang van het feit dat de nieuw gekozen gemeenteraad nu eerst de agenda voor de komende jaren moet bepalen. Daarna kan er een college gevormd worden dat de agenda van de raad gaat uitvoeren.”



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal