Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

GroenLinks Stadskanaal ziet de Knoalsterpas graag overgenomen worden door de nieuwe raad.

GroenLinksSTADSKANAAL – Voorafgaand aan de verkiezingen van 19 maart j.l. heeft GroenLinks zich uitgesproken voor het invoeren van de zogenaamde Knoalsterpas. Ondanks dat GroenLinks geen zitting heeft in de raad, en daardoor geen mogelijkheden heeft tot initiatiefvoorstellen, wil zij haar bewoners graag kennis laten maken met deze pas. Daartoe nodigt GroenLinks de nieuwe raad uit om het initiatief van GroenLinks Stadskanaal ter harte te nemen en verder te onderzoeken. Natuurlijk zal dit initiatief ook door de diverse ondernemers gedragen moeten worden, wil dit in de gemeente Stadskanaal doorgang kunnen vinden. Ondernemers worden dan ook van harte uitgenodigd hierover mee te denken. Op de juiste wijze vorm gegeven kan de Knoalsterpas zowel bewoners als de werkgelegenheid in de regio een positieve wending geven.

Deze pas geeft mensen met minder inkomen de gelegenheid om cultuur, sport en evenementen, gezondheid en welzijn makkelijker te kunnen beleven. Door samenwerking op te zoeken als gemeente met de diverse ondernemers en instellingen in de regio kunnen kortingen verkregen worden.Deze kortingen kunnen bijvoorbeeld gelden voor musea en film, muzieklessen, de dierentuin, tijdschriften of sport. Mogelijk met kortingen op diverse diensten van ondernemers in wijk en buurt. Op deze manier is ook de ‘kleine’ ondernemer in staat om de minder bedeelde bewoner in haar behoeften en wensen te voorzien.Bewoners zijn niet verplicht deze kaart aan te schaffen, dat is geheel vrijblijvend. Ook de privacy wordt zoveel mogelijk gewaarborgd: bij lidmaatschap kan een kopie van de Knoalsterpas meegezonden worden, andere bezoekers hoeven hier geen weet van te hebben. Bij een-op-een gesprekken kan ter plaatse de Knoalsterpas getoond worden en hoeven derden dit niet te zien. Voor weer andere kortingen kunnen kortingsbonnen gebruikt worden: aan de eigenaar van de Knoalsterpas de eigen keuze of de bonnen gebruikt gaan worden. In diverse gemeenten is het gebruikelijk dat bewoners middels een informatieboekje en (losse) kortingsbonnen van deze pas gebruik kunnen maken.

Daarnaast is het mogelijk dat, om onnodige angst voor stigmatisering te voorkomen, de Knoalsterpas aan de overige bewoners wordt aangeboden voor een bepaalde prijs per jaar. Dit gebeurt inmiddels met succes in diverse gemeenten in ons land. Voor de ondernemers is dit een uitgesproken kans om een groter publiek met hun product of dienst kennis te laten maken. Aan de ondernemers is tevens de keuze hoeveel korting zij wensen te geven, afhankelijk van het product of dienst die zij leveren. Op deze wijze doen ondernemers direct aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, wat tegenwoordig steeds meer van belang is. Daarmee kan de gemeente en ondernemend Stadskanaal zich op aangename wijze profileren in de regio.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.