Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Stichting Wildervank Fonds en Gemeente Stadskanaal steunen het internationaal G toernooi van SJS

sjs-logoSTADSKANAAL – SJS krijgt van de Stichting Wildervank Fonds en de Gemeente Stadskanaal een financiële bijdrage om het internationaal G voetbaltoernooi op zaterdag 30 augustus 2014 te kunnen organiseren. Het Fonds en de gemeente zegden hun bijdrage toe omdat zij het doel van het project, voetbal voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, van harte ondersteunen.

Met deze bijdragen is de toernooiorganisatie al een flinke stap op weg naar het sluitend krijgen van de begroting. Zover is het echter nog niet. Er zijn nog diverse aanvragen in behandeling. Daarnaast draagt SJS uit eigen middelen bij aan de kosten en worden er een aantal acties georganiseerd.

Eén daarvan is een BINGO avond op 19 april in de kantine van SJS. In de week van 31 maart tot 5 april gaan de G-voetballers met de collectebus rond in de Parkwijk in Stadskanaal. Ze collecteren dan voor het Fonds Gehandicaptensport. Een deel van de collecteopbrengst komt ten goede aan het G-toernooi.

Voor het toernooi hebben zich inmiddels al 23 teams aangemeld. Twee daarvan komen uit Duitsland en voor het eerst ook teams uit de Randstad. SJS beschikt zelf over een aantal G voetbalteams voor jongens, meisjes, mannen en vrouwen vanaf zes jaar. Het toernooi zal in 2014 extra allure meekrijgen vanwege het 60-jarig bestaan van SJS. Voor die gelegenheid wordt het toernooi afgesloten met een wedstrijd tussen SJS1 en Oud FC Groningen. Spelers van Oud-FC Groningen zullen tevens een bijdrage leveren aan het G voetbaltoernooi.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.