Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Voorkant flats Belgiëlaan opgeknapt

Photo00016 Photo00024STADSKANAAL – Er heeft een flinke opknapbeurt plaatsgevonden voor de portieken van de flats aan de Belgiëlaan. Iedereen kan zich nog goed herinneren hoe het was. Kapotte tegels, hobbels en bobbels en wildgroei van struiken.

Twee jaar geleden zijn diverse bewoners geïnterviewd over de leefsituatie in en om de flats. Kort na het onderzoek is de Bewonerscommissie Belgiëlaan opgericht. Dit omdat de toestanden in en rondom de sloopflats nog vers op het netvlies stonden.  Zoals het daar was, moet het niet in de Belgiëlaan worden.

Dit is min of meer het motto van de Bewonerscommissie, die samen met Lefier plannen maakt. Een van de plannen is nu uitgevoerd. De verbetering is mogelijk geworden doordat  bewoners een handje meehielpen in samenspraak met Wedeka.

De goede tegels en fietsenrekken zijn weggegooid, maar hergebruikt.  Hergebruik van de meeste spullen bespaart veel geld en maakt de uitvoering van dit project mede mogelijk.

De tegels liggen er goed in en de nieuwe fietsenrekken zijn op een andere plek geplaatst.

Klaas van der Spoel, contactpersoon namens de Bewonerscommissie, kijkt tevreden terug op dit project: ‘Met Wedeka en Lefier is er een constructieve samenwerking. Maar het project is nog niet helemaal klaar. We proberen het aantal fietsenstallingen nog uit te breiden. Het project moet samen met bewoners officieel nog worden afgesloten met de aanplant van een groenstrook bij de stallingplaatsen. Bewoners van de Belgiëlaan kunnen dan opnieuw meehelpen hun eigen woonomgeving te verbeteren. De beplanting vindt plaats op vrijdagmorgen 28 maart a.s. Dat wordt dus nog wel even ‘poot aan’.

Deze beplanting vond vandaag dus plaats aan de Belgiëlaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.