Direct naar de inhoud.

Riksen haalt € 5.425,- op met benefietvoorstelling.

  • door:
  • op:

RIKSEN1STADSKANAAL – Harm-Jan Riksen speelde afgelopen woensdag 26 maart voor een uitverkocht Theater Geert Teis een indrukwekkende voorstelling met muziek en verhalen uit zijn eigen leven. De reacties waren niet van de lucht: ‘zeer professioneel’, ‘verrassend’, ‘geestig’ en ‘ontroerend’ waren kwalificaties die bezoekers aan de voorstelling na afloop op facebook zetten.

In de voorstelling speelde en zong Riksen verschillende liedjes uit zijn leven, verbonden door een rode draad van verhalen en een geactualiseerd RIKSEN9sprookje van Godfried Bomans. Er zaten humoristische sketches in over ABBA, Hans Liberg en André Kuipers, maar het meest hilarische nummer was van een Amerikaanse cowboy die zong over zijn voorliefde voor de vrouwelijke voorgevel. Ontroerende momenten waren er toen hij ‘De Wedstrijd’ van Bram Vermeulen opdroeg aan zijn eigen vader en oudste zoon, en bij het slotnummer van Racoon waar hij zelf een tekst op schreef.

Riksen had diverse gasten uitgenodigd, waaronder zangeressen Anne Verhart, Annemiek Bakker en Natasja Smit. Daarnaast werd hij bijgestaan door een volledige band met blazers en uiteindelijk zelfs het complete gospelkoor Dabar.

Voorafgaand aan de voorstelling vond een benefietdiner plaats, waar 70 mensen aan deelnamen. Samen met de entreegelden, de opbrengst van een loterij en extra bijdragen van o.a. de Rabobank kwam het totaalbedrag op € 5.425,-. Dit bedrag wordt overgemaakt aan Stichting Heppie, die weekenden en vakanties organiseert voor kinderen met een ongelukkige thuissituatie.

Op de vraag of Riksen dit in het vervolg ieder jaar gaat doen, antwoordde hij: “Nee hoor, ik ben nou weer even rustig. Het was een fantastische ervaring, vooral door de spontane hulp die ik werkelijk van tientallen mensen heb gekregen, maar het moet wel uniek blijven. Nou ja, misschien over een jaar of vijf…”

RIKSEN2



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal