Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Ruilgoederenbank Nieuw Buinen Gouden Pit winnaar

Kern met Pit editie 2013

Kern met Pit editie 2013

NIEUW BUINEN – Ruilgoederenbank uit Nieuw Buinen heeft afgelopen zaterdag de nationale prijs gewonnen met Kern met Pit. Volgens het publiek en de vakjury hebben zij zich onderscheidden van de andere projecten door de sociale samenhang die het project in de samenleving heeft gebracht. Ze bieden juist de mensen met een kleine knip een kans om deel te nemen aan de samenleving in en rondom Nieuw Buinen door goederen te kunnen ruilen voor diensten. De sociale cohesie in het dorp wordt hiermee enorm vergroot. Hiermee hebben ze de titel Gouden Pit gewonnen en drieduizend euro! Kern met Pit is een jaarlijkse leefbaarheidswedstrijd georganiseerd door Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM).

Overige prijswinnaars
Maar liefst 121 bewonersgroepen deden dit jaar mee met de leefbaarheidswedstrijd Kern met Pit. Vandaag, zaterdag 29 maart, kwamen de 12 provinciale trofeewinnaars van Kern met Pit naar het auditorium van de Rabobank in Utrecht voor de landelijke prijsuitreiking. De tweede prijs ging naar het Postzegelpark uit Amersfoort. Deze groep heeft een braakliggend terrein omgetoverd tot een mooi buurtpark. De Neswaarden uit Aalst won de derde prijs met het opnieuw inrichten van een recreatieplas, geheel door vrijwilligers.

Betrokkenheid bij leefomgeving
Kern met Pit is een jaarlijkse wedstrijd georganiseerd door Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM). Via de wedstrijd dagen we bewonersgroepen uit om hun idee voor de leefomgeving binnen een jaar te realiseren. Wie toegelaten wordt tot de wedstrijd heeft tijdens het uitvoeringsjaar toegang tot de kennis en het netwerk van KNHM. Daarnaast ontvangen de bewonersgroepen ondersteuning van een adviseur. Deze adviseur staat de groep bij met raad en daad. Hebben ze het project afgerond, dan ontvangen ze het predicaat Kern met Pit en duizend euro. Daarnaast wint per provincie één bewonersgroep de trofee en een extra prijs van vijftienhonderd euro. De provinciale trofeewinnaars dingen op 29 maart mee voor de landelijke ‘Gouden Pit’.

Meer informatie is te vinden op www.kernmetpit.nl

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

2 Reacties op “Ruilgoederenbank Nieuw Buinen Gouden Pit winnaar

  1. Goed gedaan mensen! Wat een verdiende waardering voor alle medewerkers van de ruil goederen bank. Het dorp kent vele trotse inwoners en mooie projecten. Jullie zetten door jullie inzet en enthousiasme nieuwbuinen positief op de kaart ! Het dorp verdient dit aan alle kanten!

  2. Namens het Sociaal Team van Nieuw Buinen: Van harte gefeliciteerd! Jullie inzet wordt zo dubbel en dwars beloond! Wat zullen jullie er straks professioneel bij lopen!!!! Mooi hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.