Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Volle tent tijdens tiende editie Mega Piraten Festijn in Borger

Volle MPF tent in Borger

Volle MPF tent in Borger

BORGER – ‘Boeruh, boeruh’ galmt het stormachtig door de tent van het Mega Piraten Festijn in Borger. Mooi Wark betreedt het podium. En dat zal Borger weten ook. Met de countryachtige rocker ‘Oh Yvon’ begint de band rustig, maar als MPF-lijflied ‘In de blote kont’ wordt ingezet, ontploft de tent volledig. Bier vliegt door de lucht en het nummer verenigt jong en oud in wilde hospartijen. Het is nog maar half negen en Borger is los.

Het is de tiende editie van het MPF in de Drentse plaats. Van sleetsheid is nog lang geen sprake. Daarvan getuigt opnieuw een met circa zevenduizend bezoekers afgeladen tent. “Beloofd is beloofd”, stelt MPF-organisator Eddie Mensink. “We hebben Alwin Krans, de eigenaar van het terrein, ter ere van het tweede lustrum een duur horloge cadeau gedaan. We dachten: ‘hij heeft ons tien jaar heel goed behandeld, het wordt tijd dat we eens wat terug doen. Tien jaar achtereen op dezelfde locatie, dat is voor ons ook een nog nooit vertoonde mijlpaal. En het is hier altijd druk! Of we hier over tien jaar ook de twintigste editie willen houden? Nou, daar zetten we wel op in. We hebben in elk geval volgend jaar alweer een nieuwe datum gepland. We zijn hier inmiddels kind aan huis. Iedereen helpt mee. Bij Alwin kun je naar binnen lopen om naar de voetbal te kijken!” Eddie stipt het nog maar even aan: er is een link tussen Barack Obama en het Mega Piraten Festijn. Tijd dus om een praatje te maken met Eef Stel. Hij helpt al jaren mee achter de schermen van het MPF, maar verdient zijn brood met zijn kwekerij in Dalfsen. “Wij leveren groenten aan de Librije”, vertelt Eef. “En voor het Mega Piraten Festijn leveren we het fruit. Jonnie Boer van de Librije heeft tijdens de NSS-top gekookt voor de wereldleiders. Daarbij zijn onze groenten gebruikt. Geweldig toch? Jonnie heeft nog indirect de complimenten gehad van Obama.” Zoiets gaat overigens niet zo maar. “Er zijn eerst meerdere onderzoeksbureaus bij me geweest om te beoordelen of onze groenten aan alle eisen voldeden. En geloof me, achter elke kok stond een beveiliger te kijken!”

Sidekick

Wim Drent (alias Evert Baptist) als sidekick

Evert Baptist als sidekick

Voor het MPF betekent deze editie in Borger de aftrap van het elfde seizoen. Een editie met een kleine formulewijziging. Presentator Willie Oosterhuis heeft namelijk versterking gekregen van een nieuwe sidekick: Evert Baptist. En dat blijkt een schot in de roos. Willie en Evert (een typetje van Radio Continu DJ Wim Drent) kennen elkaar uit het theater. Het is nog even aftasten, vindt Wim. “In het theater heb je een luisterend publiek, dat is toch anders. Je wilt ook geen overkill. Ik moet niet te vaak op het podium komen.” Feit is wel dat het met de komst van de onberekenbare Baptist niet veiliger wordt voor de optredende artiesten. Daarvan getuigt een kort intermezzo na afloop van het optreden van de dames van de Roffels. Denkt Willie er mee aan de haal te gaan, blijkt dat toch Evert te zijn. Met de dames omarmd (terwijl zijn handen langzaam richting bilpartijen zakken) loopt Evert van het podium af. Roelie en Jantina kunnen er na afloop hard om lachen. “Vorig jaar zijn we weer gaan optreden met de Roffels”, vertellen ze. “Wel zonder band nu. We kunnen nu een half uurtje optreden in plaats van een hele avond. Het was ontzettend leuk. We komen hier uit de buurt. Vanaf het podium zagen we overal bekenden. We hadden natuurlijk ook flink reclame gemaakt. Eén nummer was eigenlijk te kort!”

Chickenskin
William Bossong, de bassist van Mooi Wark, staat backstage uit te puffen. Het zweet gutst hem van het hoofd. “Chickenskin”, zegt hij. “Dit is onze thuisprovincie. We zijn er trots op Drent te zijn. Die Mega Piraten Festijnen, dat zijn de optredens die ons vak zo mooi maken. Wat een geweldige ontvangst. Of we ons hier een muzikaal buitenbeentje voelen? Nee! Echt niet. ‘In de blote kont’, dat is hier het lijflied. Iedereen zingt mee, dan is het toch goed!”

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Volle tent tijdens tiende editie Mega Piraten Festijn in Borger

  1. was een geweldige feest hier wat beelden die we gemaakt hebben.
    helaas niet beste kwaliteit , kwam pas dag later achter dat de instellingen verkeerd stond.
    https://www.youtube.com/watch?v=l0kBi-TUskY

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.