Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Cardiologen Refaja ziekenhuis beoordelen hartfilmpje op afstand

Refaja ziekenhuis Stadskanaal

Refaja ziekenhuis Stadskanaal

STADSKANAAL – De cardiologen van het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal en huisartsen uit het verzorgingsgebied starten per 1 april met een snellere werkwijze voor het beoordelen van een hartfilmpje (ECG) door de cardioloog. De cardioloog bekijkt op afstand het hartfilmpje dat de huisarts bij de patiënt heeft gemaakt. Groot voordeel is dat de patiënt niet langer naar het ziekenhuis hoeft voor het maken van een hartfilmpje, maar daarvoor direct bij de huisarts terecht kan.

De huisarts, die in de praktijk beschikt over een ECG apparaat, stuurt het filmpje vervolgens, via een beveiligde internetverbinding, door naar de cardioloog in het ziekenhuis. Daar wordt het binnen 24 uur beoordeeld. Huisarts en patiënt weten door deze vorm van consulteren snel of verdere hartzorg in het ziekenhuis nodig is.

Een hartfilmpje is een van de eerste onderzoeken die iemand krijgt bij klachten op de borst. Tijdens het onderzoek wordt de elektrische activiteit van het hart geregistreerd. Afwijkingen in deze activiteit kunnen duiden op een hartaandoening.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.