Direct naar de inhoud.

Coalitie Stadskanaal is verkiezingsuitslag snel vergeten

SP-LogoSTADSKANAAL – ‘Een historische blunder na een historische verkiezingsuitslag’. Zo beschrijft de SP-fractie de beslissing van de voormalig coalitiepartijen CDA, CU, GB en PvdA om niet met de SP te willen onderhandelen over een nieuw gemeentebestuur.

‘Waar wij vervijfvoudigden verloor de coalitie drie zetels. Dan is deze stap onverteerbaar’, stelt SP-fractieleider Evert Idema. ‘Er waren twee keuzes: of een grote koerswijziging mét de SP, of voortzetting van het huidige beleid. De bevolking van Stadskanaal koos voor het eerste, de zittende macht voor het tweede’.

In de deze week te houden gesprekken met formateur Bessenbinders zal de SP nogmaals aandringen op een plek voor de partij aan de onderhandelingstafel. Idema ‘Wij verwachten van de formateur dat hij naast de voorkeuren van de voormalig coalitiepartijen de uitslag van de verkiezingen en adviezen van onze en andere partijen meeneemt in zijn advies om tot een volgende stap in de coalitieonderhandelingen te komen. De SP hoort een eerlijke kans te krijgen. Dat verdienen onze kiezers en dat is onontbeerlijk voor een socialer college.’

17 reacties op “Coalitie Stadskanaal is verkiezingsuitslag snel vergeten”

 1. Het volk heeft gesproken, dus moet men met de SP in zee.
  Doet men dat niet, dan is dit een minachting naar het volk.

 2. Volgens mij zijn de verkiezingen juist om te beslissen wie er in de gemeente mogen zitten (DEMOCRATIE)

  waar de coalitie het naast zich neerlegt en gewoon op oude voet door wil gaan is pure Bureaucratie en angst gezichtsverlies te lijden.

 3. de Sp heeft dit toch écht aan zcihzelf te wijten en zet zichzelf buitenspel: wat een onkunde. om je dood voor te schamen als kiezer
  en steeds maar roepen van de kant!

 4. De “oude” politiek wil gewoon weer verder. Alles regelen achter de schermen. Maakt niet wat de kiezers ervan vinden. Logisch dat er nog zo weinig mensen stemmen. We leven in een schijndemocratie.

 5. De kiezers van de SP zouden acuut hun stem veranderen als ze wisten wat de SP inhoudt. Dat is namelijk: bar weinig! Jammer dat de pers daar zo weinig over schrijft…

 6. De ideologie van de Sp is niet zo veel mis mee. Echter het ontbreekt bij Sp Stadskanaal aan de benodigde kwaliteit.

 7. volgens mij kun je heel gauw zeggen dat de sp geen inhoud heeft, toch hebben we massaal op deze partij gestemd en worden onze stemmen worden gewoon genegeerd. Dat vind ik schandalig.

 8. De bevolking heeft gespoken en wil de SP? Sommigen kunnen niet tellen. De SP heeft slechts 5 van de 23 zetels en dat is nog altijd 7 te weinig voor de meerderheid.

 9. Als ik al deze reacties hierboven lees hoe men een mening heeft over de SP, dan moet mij van het hart dat veel inwoners van Stadskanaal dom en kortzichtig zijn,
  De domheid komt door onwetendheid en het kortzichtige komt vooral omdat ze bang zijn voor vernieuwingen.
  Kijk eens wat er in de buitendorpen van de Gemeente Stadskanaal gebeurt, het duurt niet lang meer of dit zij spookdorpen, dit is een bewuste keuze van de Gemeente Stadskanaal maar niet doorhebbend dat de bevolking, juist van deze buitendorpen zich weleens kon keren tegen de Gemeente Stadskanaal en de plaats Stadskanaal in het bijzonder.
  Juist hier wil de SP wat een doen en het kan toch niet zo zijn dat je als inwoner van de plaats Stadskanaal meer rechten hebt op allerlei voorzieningen dan inwoners van de buitendorpen.
  INWONERS VAN STADSKANAAL WORDT WAKKER.

 10. Leg ons dan eens uit Piet waarom de buitendorpen spookdorpen gaan worden. Naar mijn weten is het nog steeds goed toeven in Onstwedde, Alteveer, Mussel, Vledderhuizen, Blekslage, Smeerling, en noem ze maar op?

 11. Ja hoor, ga je ook stemmen! Waarom is er dan gestemd op de SP?
  Stemmen voor de gemeente raad? Waarom zou ik dat doen?
  Ik heb daar nooit het nut van in gezien, want ik heb altijd het gevoel gehad dat het toch geen verandering zou brengen voor een bepaalde bevolkingsgroep.
  Toch hebben we de stoute schoenen eens aangetrokken en dit jaar zijn we wezen stemmen.
  Nou ja verspilde moeite dus, we hadden beter direct de stemkaarten kunnen verscheuren, zoals voorgaande jaren!
  Heeft mijn gevoel er dan toch niet naast gezeten al die jaren?
  In de toekomst verscheuren we gewoon die dingen maar weer en blijven gewoon weer monddood!

 12. Nou, nou Remke.
  Maar goed, het is duidelijk je hebt dus SP gestemd? Dat is je goed recht. Wat was precies jou motivatie om SP te stemmen? Wat had je verwacht dat de SP anders/beter zou doen de komende raadsperiode t.o.v. het gevoerde beleid van de afgelopen jaren?
  Was het nou zo slecht toeven in Stadskanaal de afgelopen jaren/decennia?

 13. De SP heeft de afgelopen 4 jaar voor het eerst in de gemeenteraad gezeten. Met 1 zetel. Vanaf het begin was het bij ons bekend dat de eerste vier jaar een lange leerweg zou zijn. Toch hebben we wel wat bereikt. Anders zouden we nu geen 5 zetels hebben behaald. Meer dan de PvdA, GB, VVD, D66, GL en CU.
  De komende vier jaar zullen we blijven opkomen voor de zwakkeren in de samenleving, voor een sociaal Stadskanaal, voor het behouden en vergroten van de werkgelegenheid.
  Trouwens in het coalitieakkoord staan gewoon twee belangrijke punten in terwijl de SP daar op aangevallen werd.
  “Terechte aanvragen voor zorg ondanks bereikte financiele plafonds gehonoreerd moeten worden.” Of: “Omdat financiële risico’s nu niet te kwantificeren zijn gaan we terughoudend om met het aanwenden van de reserves.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-