Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Fiets mee met het Refaja ziekenhuis voor Julians Stichting

Refaja ziekenhuis. (f: R. Wiekenkamp)

Refaja ziekenhuis. (f: R. Wiekenkamp)

STADSKANAAL – Julian, de 11-jarige zoon van Jan en Margaretha Vlieghuis overleed in juli 2011 aan een hersentumor. Dit grote verlies heeft de familie, samen met een aantal goede vrienden, doen besluiten Julians Stichting op te richten. Het geld wat geschonken wordt doneert de stichting rechtstreeks aan een specifiek hersentumorenonderzoek gericht op kinderen. Zie voor meer informatie juliansstichting.nl.

Op zaterdag 17 mei organiseert het Refaja ziekenhuis voor het derde jaar op rij een fietstocht ten gunste van de Julians Stichting. De fietstocht is voor zowel toerfietsers, mountainbikers als wielrenners. Dit jaar worden de routes aangevuld met een gezinsroute. Deelname staat open voor alle belangstellenden. De routes voeren ons door het prachtige Onstwedde en omgeving. Toerfietsers kunnen 40 of 60 kilometer fietsen, wielrenners 60, 80 of 100 kilometer; mountainbikers fietsen 40 of 60 kilometer en de gezinsroute is ongeveer 25 kilometer.

Julians StichtingOnderweg kunnen alle fietsers bij ‘Gasterij natuurlijk Smeerling’ in Onstwedde genieten van een gratis lunch. Ook wordt gezorgd voor koffie/thee en een broodje voor de start en na de finish staat er een heerlijk pastabuffet klaar. Voor vertier voor de kinderen, in de vorm van een luchtkussen o.i.d., wordt gezorgd. (Eventuele consumpties na afloop van de fietstocht zijn voor eigen rekening).

Een aantal fietsenzaken uit de omgeving van Stadskanaal zijn op 17 mei aanwezig om kleine maar ook een aantal grote artikelen/fietsen te koop aan te bieden. Daarnaast schenken zij mooie prijzen die via een verloting gewonnen kunnen worden.

Opgave
U kunt zich vanaf nu inschrijven voor de fietstocht via www.refajafietst.nl waarbij u kunt aangeven in welke discipline u wilt fietsen. Op de dag zelf kunt u bepalen hoeveel kilometer u wilt fietsen.
Na uw inschrijving en betaling ont¬vangt u een e-mail ter bevestiging van deelname. Deze bevestiging is ook uw startbewijs op 17 mei.

Het inschrijfgeld voor volwassenen is € 10,00 bij inschrijving en op de dag zelf € 12,50. Voor kinderen van 12 tot 16 jaar zijn de kosten € 5,00. Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis meefietsen. Met de deelnamekosten sponsoren we Julians Stichting.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.