Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

De jeugd in wijk Maarswold heeft de toekomst

maarswoldSTADSKANAAL – Op dinsdagavond 15 april wordt alweer de vijfde wijk werkbijeenkomst in de wijk Maarswold te Stadskanaal georganiseerd. Centraal staat dit keer het thema: “De jeugd in Maarswold heeft de toekomst”. Voor deze wijk werkbijeenkomst nodigen we daarom niet alleen de volwassen en oudere wijkbewoners uit. Ook de jeugd in Maarswold wordt van harte uitgenodigd om zich te laten zien en horen. Zaal open voor de jeugd om 18.00 uur. De jeugd van Maarswold kan voor het Wijklokaal zweten op de klimwand of met rugby of met……. Aanvang: voor alle bewoners groot en klein om 19.00 uur in wijklokaal Maarswold.

De “Jongeren”, krijgen in de wijk weinig aandacht tenzij het over overlast gaat. Dan gaat het vingertje vaak snel richting die “Jongeren”, soms richting onze eigen zonen en dochters. Maar is dat ook terecht? Is het nodig op een andere en positieve manier te kijken naar onze jeugd in Maarswold? Wanneer de jongeren de toekomst zijn en hebben, hoe kunnen we hen ook een stem in onze wijk geven? Tijdens de eerdere bijeenkomsten hebben bewoners en deelnemende organisaties daar langzaamaan een beeld bij gekregen. Klopt dat beeld ook met hoe onze jongeren naar de wijk Maarswold en naar zichzelf kijken? En hoe kijken de jongeren naar de ouderen in de wijk?

Maarswold ActiefDe wijk werkbijeenkomst bij het wijklokaal start voor de jeugd al vanaf 18.00. Vanaf die tijd krijgt de jeugd vanaf groep acht van de basisschool de gelegenheid om te sporten en te bewegen met o.a. een klimwand en een rugbyspel. De jeugd van de basisscholen, van het kinderwerk Maarsstee/Maarswold en de tieners van de Goodkids Maarsstee/Maarswold worden speciaal uitgenodigd om te komen. En uiteraard zijn vaders, moeders, ooms en tantes van de jeugdigen zelf ook zeer welkom om hun zegje te doen. Vanaf 19.00 uur verwachten we de volwassen en oudere wijkbewoners en kan men even meedoen met de klimwand. Daarna gaan jeugd en volwassenen met elkaar in gesprek om van elkaar horen hoe zij over Maarswold denken. We besluiten de avond met de jeugd om 20.30 uur. Hoe de jeugd denkt over Maarswold peilen we daarnaast met een korte vragenlijst.

Deze bijeenkomst is mede georganiseerd met Welstad, maar ook de overige ketenpartners zoals Philadelphia, Lefier en de gemeente zullen er weer bij aanwezig zijn. In mei wordt de laatste in de serie wijk-werkbijeenkomsten gehouden. Deze laatste bijeenkomst heeft een evaluerend karakter, om de uitkomsten van de vijf eerder gehouden thema’s in de wijk “De Groene Assen”, “Wonen”, “Kleur & Fleur”, “Sociaal & Velig” en “Jeugd” te clusteren en aan de wijk te presenteren. Houd publicaties daarover in de wijk in de gaten!

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.