Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Ovalraces Ter Apel na 35 jaar nog steeds garant voor hoogwaardige internationale autosport

Frank Nohring met Emming krachtbron van start in de 2.0 litre HotrodsTer Apel- Naast de vele regionale deelnemers die het NK Ovalracing nog altijd rijk is, zijn de ovalraces ook buiten de regio erg in trek . Steeds meer racefans en coureurs weten de weg naar Ter Apel te vinden om op het circuit “de Polderputten” deel te nemen aan de officiële Internationale NK wedstrijden Ovalracing.
Een voorbeeld hiervan is Frank Nöhring uit het Duitse Recklinghausen. De kleine 200 km afstand tussen zijn woonplaats en het circuit weerhoud hem er niet van om op zondag 20 april zijn comeback op het Ter Apeler circuit te maken.

Na zijn deelname aan de Hotrod klasse in de jaren ’90 besloot hij afgelopen winter dat het tijd is om terug te keren naar het ovale circuit in Ter Apel. Nu het de NNO na een aantal jaren van voorbereiden is gelukt om de uit Engeland afkomstige 2.0 litre Hotrods aan het programma toe te voegen was de keuze in welke klasse er deelgenomen zou worden niet moeilijk. “De vele spectaculaire races die ik van deze klasse in Engeland heb gezien onder de vlag van de Britse ovalracingpromotor Spedeworth Motorsports deed mij er toe besluiten dit initiatief van de NNO te ondersteunen. Daarnaast zou ik graag nog eens aan wedstrijden in Engeland deelnemen. Voor mij is dit dus een ideale mogelijkheid”, aldus de ervaren autosportcoureur. De krachtbron die voor Nöhring de nodige successen moet gaan brengen komt overigens uit Ter Apel. De toonaangevende bouwer van racemotoren, Gerard Emming, is degene die de Ford motor van de broodnodige PK’s heeft voorzien.

Ondanks dat Nöhring jarenlang niet actief was op de ovals heeft hij in de tussenliggende jaren veel autosport ervaring opgedaan. Zo wordt er nu nog altijd met een BMW Tourwagen veel op de circuits in het buitenland gereden en heeft hij in het verleden onder andere deelgenomen aan de 24 uur van Barcelona en Dubai.
Ook in september, tijdens de finaleraces zal Nöhring de strijd aangaan met een groot aantal internationale deelnemers, die allen gaan strijden om de Dutch Open 2.0 litre Hotrod titel in Ter Apel. “Gelukkig hebben we nog een aantal wedstrijden om te wennen aan het rechtsom rijden, het zal ongetwijfeld lastig worden om de Engelse coureurs te verslaan.”

Raceweekend
Deze finale-races zullen dit seizoen overigens een heel weekend beslaan. Ten ere van het 35 jarig jubileum van de organiserende Noord Nederlandse Ovalracing wordt namelijk dit Nederlandskampioenschap Ovalracing afgesloten met een heus raceweekend. Dit geeft tevens de Britse coureurs de gelegenheid om in grote getale richting Ter Apel te komen.

Come-back
Eén van de hoogtepunten zullen dit seizoen ook de races in de BMW 325i CUP worden. In deze klasse worden maar liefst rond de twintig coureurs verwacht. Bijzonder is dat onder hen ook enkele zeer oudgedienden dit jaar hun helm weer uit de wilgen hebben gehaald. Zo zullen voormalig superklasse coureurs, Rijn Claij (Vijfhuizen), Hans Hoogeboom (Witmarsum) en Geert Slagter (Vlagtwedde) na jaren afwezigheid hun rentree maken. Zij zijn coureurs van het allereerste uur en waren in 1979 bij de start van het ovalracen in Ter Apel dan ook al van de partij.

1e Paasdag openingsraces
Op zondag 20 april, 1e paasdag, gaat het nieuwe seizoen op de oval in Ter Apel van start. Vanaf 12.00 uur zullen diverse klasses aan de start verschijnen in het autosportstadion “De Polderputten”, waaronder: Juniorenklasse, Standaardklasse 1400, Standaardklasse 2000, Sportklasse, BMW 325i CUP, Stockcar Formule 2, Spedeworth 2.0 litre Hotrods, National Hotrods en Superklasse.

Wedstrijddata Int. NK Ovalracing 2014

Zondag 20 april (1e paasdag)
Ronde 1; Int. Nederlandskampioenschap Ovalracing 2014
+ EuroMaster of Stockcar Formule 2

Zondag 4 mei
Ronde 2; Int. Nederlandskampioenschap Ovalracing 2014
Donderdag 29 mei (Hemelvaartsdag)
Ronde 3; Int. Nederlandskampioenschap Ovalracing 2014
+ Race of Champions Superklasse

Zondag 29 juni
Ronde 4; Int. Nederlandskampioenschap Ovalracing 2014

Zondag 31 augustus
Ronde 5; Int. Nederlandskampioenschap Ovalracing 2014
+ EuroMaster of National Hotrods

Zaterdag 27 & zondag 28 september
Ronde 6; FINALES Int. Nederlandskampioenschap Ovalracing 2014
+ Dutch Open Spedeworth 2.0 litre Hotrods

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.