Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

St.Antoniusschool winnaar Klap tot Klap Bokaal

De St.Antoniusschool ( f. www.st-antoniusschool.nl )

De St.Antoniusschool ( f: st-antoniusschool.nl )

MUSSELKANAAL – De St.Antoniusschool uit Musselkanaal heeft de bokaal “Sportiefste school Klap tot Klap” gewonnen. Deze school ontvangt 2e paasdag de bokaal omdat in totaal 36 leerlingen uit de groepen 3 t/m 8 (ruim 26% van alle leerlingen) in Musselkanaal aan de start verschijnen tijdens de Klap tot Klaploop. Het bestuur van de Klap tot Klaploop stelt jaarlijks deze bokaal beschikbaar als stimulans om met zoveel mogelijk leerlingen deel te laten nemen. Op de tweede plaats eindigde de CBS Anne de Vriesschool uit Stadskanaal met 17 leerlingen (bijna 24%) gevolgd door de CBS Oranje Nassauschool, ook uit Stadskanaal, met ruim 20%.

Jeugdloop
In totaal nemen bijna 300 basisschoolleerlingen uit de gemeenten Borger-Odoorn en Stadskanaal deel aan de jeugdlopen. Het totaal aantal leerlingen, basis en voorgezet onderwijs, is dit jaar meer dan 400. Daarbij wordt de deelname van jeugd en jongeren (375) van 2013 overtroffen. Wedstrijdsecretaris Jan Prummel: “Dit is het resultaat van ons om sterker in te zetten op meer deelname van jeugd en jongeren en in dat kader de meer dan 200 loop- en training clinics die we de afgelopen drie maanden aan het onderwijs hebben aangeboden”. Deze clinics zijn opgezet met de sport- en beweegleiders van beide gemeenten en uitgevoerd door trainers van Runners Stadskanaal. Mede dankzij sponsorbijdragen van twee ondernemers, Compused BV en Arjan Boltjes Bouw en Facility Management alsmede een extra bijdrage van de gemeente Stadskanaal, zijn deze clinics mogelijk gemaakt.

Startbewijzen
Inmiddels liggen er al 1399 startbewijzen klaar of zijn al uitgegeven. Zaterdag 19 april a.s. bestaat ook nog de mogelijkheid tot inschrijving, de zgn. na-inschrijving. Die dag kan men tussen 13.00 en 17.00 uur nog terecht in de studioruimten van RTV Stadskanaal: achterzijde van het Geert Teis, nabij de artiesteningang. De organisatie verwacht nog honderden na-inschrijvers. Dat kan betekenen dat de komende Klap tot Klaploop een record aantal deelnemers zal tellen. Er zijn voor de zekerheid extra medailles besteld.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

1 Reactie op “St.Antoniusschool winnaar Klap tot Klap Bokaal

  1. Hallo,
    wie neemt de bokaal in handen 2 e paasdag. een leerkracht van de school, ik zit op die school en doe de 2 km
    Mvg jasper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.