Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Het spookt op de AZC school in Musselkanaal

AZC scholenMUSSELKANAAL – Al een aantal weken spookt het in de klassen van de AZC-scholen Emmen, Musselkanaal, Zweeloo en Oude Pekela. Spoken komen er tot leven, gigantische reuzen lopen er rond en een groot tovenaarsbal wordt gegeven.

Het speelt zich allemaal af in de “Symfonie van Angsthazen en Durfals”, waarbij de kinderen meerdere keren in de week liedjes, muziek en dans oefenen. De Symfonie gaat over een jongen die nergens bang voor is. Niet voor spoken en niet voor reuzen. En zelfs midden in de nacht durft hij naar het spookkasteel te gaan. Maar wat staat hem daar te wachten?

VluchtelingenWerk Nederland organiseert via het project Samenspel de “Symfonie van Angsthazen en Durfals”. Dit project dient om de kinderen van de AZC’s muzikale afleiding te bieden van de spanningen en onzekere situatie die ze ervaren in een AZC. Via dans en muziek kunnen zij hun zorgen even vergeten en kind zijn. Om de muzikale weken mooi af te sluiten, geven de kinderen twee voorstellingen. Eén voorstelling zal plaatsvinden bij het AZC en de eindvoorstelling wordt op 13 mei opgevoerd in theater de Spiegel in Zwolle. Bij deze laatste voorstelling zullen de kinderen muzikaal worden ondersteund door het Nederlands Symfonie Orkest.

Er is een voorstelling op 23 april van 14.00 tot 15.00 uur, AZC Musselkanaal Musselkanaal. Voor aanmelding voor de voorstelling(en) en vragen:  vflegar@vwnn.nl, 050-5757290.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.