Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Emmanuel Oliaulo wint de 24e Klap tot Klaploop.

winnaarklaptotklap2014STADSKANAAL – De Keniaan Emmanuel Oliaulo heeft de Klap tot Klaploop vanmiddag gewonnen. De wedstrijd over tien kilometer tussen Musselkanaal en Stadskanaal bleef tot het eind erg spannend. Vanaf de start tot vlak voor de finish in het centrum van Stadskanaal liepen namelijk vijf Afrikaanse runners in een kopgroep. Pas vlak voor het einde maakten Oliaulo en Langat zich hieruit los. Uiteindelijk was het Emmanuel Oliaulo die zijn snelheid nog net iets kon verhogen. Hij ging dan ook als éérste over de finish met een winnende tijd van 00:28:59. Vier seconden later volgde landgenoot Isaac Langat. De beste Groninger was Iwan Kamminga uit Nieuwe Pekela. Hij veroverde de zevende plaats.

Beelden van de Finish (F: RTVS / Marc Dol)

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.