Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Beginnende popbands tijdens bloemetjesmarkt in Veendam

Anti ds

Anti D’s  eerder in studio van RTVS

VEENDAM – Tijdens de traditionele bloemetjesmarkt in Veendam op zaterdag 3 mei creëren de mensen van Bogdike net als 2 jaar terug op 7 plekken een podium in het centrum van Veendam en nodigen ze beginnende pop/rockbands en artiesten uit om zich aan het publiek te presenteren. Het begint allemaal om 11.00 uur.

 
In de provincie wordt heel veel muziek gemaakt. Singer/songwriters, rock bands, rythm and blues vertolkers, Indierock, folkgroepen: heel veel mensen maken muziek als hobby. Probleem daarbij is altijd, dat na maanden oefenen in de oefenruimte mensen hun muziek wel eens wil presenteren. En hoe prachtig iedereen ook haar of zijn best doet….het is buitengewoon lastig een podium te vinden waar je je als beginnende muzikant of act kan presenteren. Ook heb je vaak geen flauw benul of de muziek die jij maakt door mensen leuk wordt gevonden. Het flowerpower festival is er voor die categorie muzikanten.

Er zijn dit jaar 50 artiesten / bands uit Veendam en omgeving maar ook uit de rest van Nederland en van de muziekschool komen er Bands naar Veendam om zich aan het publiek te presenteren. Ook lopen er drie professionele fotografen rond die bandfoto’s maken voor de bands.

Er is soort van jury die drie lokale / regionale acts nomineren voor de flowerpower finale op vrijdag 16 mei in “ Café de Toeter” te Veendam. Die drie acts presenteren zich daar voor het daar aanwezige publiek. één van deze drie acts zal als beloning een opnamedag in de geluidsstudio “ de Fabriek” uit Veendam aangeboden krijgen. De opnames worden begeleid en gesponsord door Dik Pomp eigenaar AS de Fabriek. Dik heeft jarenlang ervaring als professioneel muzikant (drummer van Melrose) en is verantwoordelijk voor de techniek en alle adviezen over de opnames. Kortom een schitterend begin van een eventuele muzikale carrière. De gelukkigen in 2013 waren de, “ Anti D’s”.

www.bogdike.nl

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.