Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Stadskanaal heeft nieuw college en bestuursakkoord

Boven: F. Boen en P. Gelling(r). Onder J. Hamster en R. Plieger (r)

Boven: F. Boen en P. Gelling(r). Onder J. Hamster en R. Plieger (r)

STADSKANAAL – Formateur Jan Bessembinders heeft de besprekingen over de vorming van een nieuw college voor de gemeente Stadskanaal afgerond. De coalitie heeft een bestuursakkoord 2014 – 2018 gesloten, getiteld ‘Sociaal, stabiel en toekomstgericht’.

Het college gaat, naast burgemeester Baukje Galama, bestaan uit de wethouders Roelof Plieger (CDA), Johan Hamster (ChristenUnie), Francis Boen (PvdA) en Peter Gelling (GBS). De vier wethouders vervullen hun functie parttime.

Burgemeester Galama krijgt de portefeuille Openbare orde en Veiligheid, Bestuur & Dienstverlening en Economie. Wethouder Plieger is belast met Ruimte & Wonen, Verkeer & Vervoer en Financiën. Wethouder Hamster heeft de portefeuille Onderwijs, Jeugd, Zorg en de coördinatie van de drie decentralisaties. Wethouder Boen behartigt de portefeuille Werk & Inkomen, Welzijn en Volksgezondheid en wethouder Gelling krijgt de portefeuille Sport, Cultuur, Toerisme & Recreatie en Milieu & Duurzaamheid.

De inzet van het bestuursakkoord is om verder te werken aan een gemeente die sociaal, leefbaar, economisch sterk en bestuurskrachtig is. Belangrijke onderwerpen in het bestuursakkoord zijn de decentralisatie van de Jeugdzorg, de AWBZ en de Participatiewet, de beoogde gemeentelijke herindeling, het uitbouwen van het wijkgericht werken, het behoud van voorzieningen en het bouwen aan de lokale en regionale economie. Voor het college staat hierbij het werken binnen de door het Rijk en de gemeenteraad gestelde financiële kaders centraal.

De wethouders worden op maandagavond 12 mei benoemd, tijdens een extra raadsvergadering in het gemeentehuis in Stadskanaal. Tijdens de eerste vergadering van het nieuwe college worden de portefeuilles definitief verdeeld; op hoofdlijnen is hierover overeenstemming bereikt.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.