Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Anjeractie van 11 tot en met 17 mei 2014

Provincie GroningenCDK Max van den BergMUSSELKANAAL – Voorzitter Max van den Berg en het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen collecteren op 12 mei in Musselkanaal. Onder de naam ‘Anjeractie’ collecteert het Cultuurfonds jaarlijks voor cultuur en natuur in de regio. Om het belang hiervan te onderstrepen gaat het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen op maandag 12 mei a.s. collecteren in Musselkanaal met Christelijke Muziekvereniging Amicitia. De start is rond 18 uur bij het verenigingsgebouw aan de Sluisstraat 43, Musselkanaal.

Een derde van de opbrengst van de Anjeractie is voor de clubkas van de collecterende vereniging. Het overige geld is bestemd voor projecten op gebied van cultuur, natuur en wetenschap binnen de regio. Het is dit jaar de 69e keer dat het Cultuurfonds de Anjeractie organiseert.

Henny Huisman speelt
Speciaal voor de Anjeractie pakt Henny Huisman zijn muzikale carrière weer tijdelijk op. Op www.anjeractie.nl kunnen donateurs aan de Anjeractie voor Henny bepalen welk nummer hij op welk instrument ten gehore moet brengen. Het meest gekozen nummer voert Henny op 23 mei uit. En aangezien hij de instrumenten (nog) niet beheerst, wordt deze uitvoering nog een grote ‘surprise’. Op de website zijn dagelijks ook kaarten te winnen voor culturele evenementen.

Over de Anjeractie
Het Prins Bernhard Cultuurfonds zamelt sinds 1946 jaarlijks actief geld in met de Anjeractie. Tijdens deze week gaan zo’n 25.000 collectanten op pad om geld op te halen voor hun vereniging én voor het Cultuurfonds. Mede dankzij de opbrengsten van de Anjeractie kan het Cultuurfonds jaarlijks ruim 3.500 projecten ondersteunen. Daarbij zijn ook vele regionale en lokale initiatieven. Zo ondersteunt het Cultuurfonds bijvoorbeeld de aanschaf van kostuums en decors voor plaatselijke theatergezelschappen, restauratie van monumenten of het opzetten van educatieprojecten.

Bestuursleden en juryleden Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen 2014
Drs. M.J. van den Berg (voorzitter), Commissaris van de Koning
Mw. H.K. Pot (vice-voorzitter), burgemeester van Appingedam
Prof. mr. dr. J.G. Brouwer, hoogleraar Recht(sgeschiedenis)
Mw. A. Scholtens, Groningse taal en letterkunde
Dhr. J. Brouwer, directeur Kunstencentrumgroep Groningen
Dhr. P. Sijpersma, hoofdredacteur Dagblad van het Noorden
Mw. M. van Klinken, oud-directeur Vesting Bourtange
Mw. M. Schreur, penningmeester, oud-vz CvB Openbaar Onderwijs Groep Groningen
Dhr. H. van den Elsen, dean Prins Claus Conservatorium

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.