Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Live radio-optreden Jan Henk de Groot bij RTV Stadskanaal

Jan Henk de Groot ( Foto: janhenkdegroot.nl

Jan Henk de Groot ( Foto: janhenkdegroot.nl

STADSKANAAL – De Groninger singer-songwriter Jan Henk de Groot werd ooit bekend onder de naam Henkus. In 2002 won hij o.a. de publieksprijs tijdens de Grote Prijs Van Nederland en de 3FM demo award. Jan Henk de Groot trad op in diverse voorprogramma’s zoals van De Dijk, Twarres en Van Dik Hout. Vrijdagavond 16 mei (vanaf 20.00 uur) staat hij een uur lang centraal bij RTV Stadskanaal.

 

 

 

Riff

Na een aantal jaren meer gericht op gezin, studie en baan, maakte hij in 2012 zijn rentree met het album Riff. Het album is gebaseerd op de situatie waar hij, samen met zijn gezin, in terecht kwam na de geboorte van zijn zoon Riff, die een slokdarmafwijking bleek te hebben. Jan Henk begon dingen van zich af te schrijven en het idee om hier een cd van te maken was geboren. Zijn vrouw en twee andere kinderen werkten mee om dit alles te realiseren. Intussen gaat het met zijn zoontje Riff gelukkig alweer veel beter.

Weerom

Jan Henk de Groot kwam onlangs opnieuw in het nieuws met het prachtige Groningstalige album ‘Weerom’. Van het Engels naar het Gronings was een stap waarmee de Groninger zanger Hans ten Have hem over de streep trok. Op zijn album ‘Weerom’ vind je onder meer een liedje over de roemruchte Kielsterachterweg, terwijl Hoogezand nog wel vaker in zijn liedjes figureert. ‘Weerom’ is volgens recensenten een verrukkelijk folky popalbum. Op 5 mei was Jan Henk nog te bewonderen tijdens het bevrijdingsfestival in het Stadspark in Groningen. Wie dat gemist heeft kan de zanger vrijdagavond 16 mei ‘live’ horen bij RTV Stadskanaal in het programma S-Express tussen 20.00 en 21.00 uur.

Indien je het miniconcert wilt meemaken kun je je hier aanmelden: De eerste aanmeldingen krijgen bericht en worden uitgenodigd.

surf:  Jan Henk de Groot.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.