Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Vijf gewonden door woningbrand in Musselkanaal

brandweerAfgelopen nacht is de brandweer van Stadskanaal uitgerukt voor een woningbrand aan de Schoolkade in Musselkanaal. De brand werd om 02.10 uur gemeld door de buurman van de betreffende twee onder een kap woning. Omdat de bewoners nog in de brandende woning aanwezig zouden zijn is er direct na de eerste melding door de centralist van de meldkamer opgeschaald naar middelbrand.

Bij het ter plaatse komen van het eerste voertuig van de brandweer Stadskanaal stonden 3 bewoners op het platte dak van de garage. De bewoners hadden zich uit de woning in veiligheid weten te brengen door op het platte dak van de aangebouwde garage te gaan staan. De bewoners zijn door de brandweer en de politie via een ladder van het dak gehaald en in veiligheid gebracht.

De brand die in de keuken van de woning woedde is kort maar hevig geweest. Vrij snel is de brand onder controle gebracht. De brandweer heeft twee honden uit de brandende woning kunnen redden. De honden maken het goed.

Door de brand is er een behoorlijke schade (brand, rook en waterschade) ontstaan in de woning. De naastgelegen woning heeft eveneens rookschade opgelopen. Salvage is ter plaatse gekomen om de gedupeerde bewoners bij te staan en de naastgelegen woning weer bewoonbaar te maken. De woning waar de brand in woedde is voorlopig niet bewoonbaar.

In totaal zijn 4 bewoners in verband met rookinhalatie ter observatie naar het ziekenhuis gegaan. Bij de reddingsactie heeft ook een politiecollega rook binnen gekregen en is eveneens ter controle naar het ziekenhuis gegaan.

Om 03.15 uur zijn de brandweervoertuigen ingerukt en teruggekeerd naar de brandweerkazerne. De politie zal in de loop van de dag onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.