Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gemeentelijke herindeling zit op slot in Oost Groningen

Grenzeloos G(r)unnen 2

Grenzeloos G(r)unnen

GRONINGEN – Gedeputeerde Bote Wilpstra is zwaar teleurgesteld over de houding van enkele Oost Groninger gemeenten. Dat zegt hij in het DvhN. “Groninger gemeenten die willen fuseren, moeten hun gang kunnen gaan. Ook als de herindeling in Oost Groningen door interne bestuurlijke discussies langere tijd op zich laat wachten”, aldus Wilpstra (D66).

 

Hij hoopt dat op 1 januari 2018 zo veel mogelijk gemeenten in de provincie worden samengevoegd. “Het is jammer dat bepaalde Oost Groninger gemeenten het tweede advies van de Commissie Jansen niet hebben omarmd. We hebben te maken met nieuwe gemeenteraden en colleges, maar wat in de gemeente Pekela is gebeurd vinden we als Gedeputeerde Staten zeer opmerkelijk en ongewenst”, aldus Wilpstra.

 

Door de  zienswijze van Veendam, Pekela en Menterwolde lijkt het haast onmogelijk om tot fusies te komen in Zuid en Oost Groningen. Enkel Vlagtwedde en Bellingwedde willen op kleine schaal fuseren. Door deze omstandigheden staan gemeenten als Stadskanaal en Oldambt nu geïsoleerd van de rest.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

5 Reacties op “Gemeentelijke herindeling zit op slot in Oost Groningen

 1. Stadskanaal dan toch maar bij Drenthe samen met Hunze en AA en Borger Odoorn?

  Bestuursrechterlijk blijft het vreemd als een gemeente (Stadskanaal) een aantal jaren geleden bij de herindeling in Drenthe zélf aan heeft gegeven graag mee te willen doen dit verzoek is genegeerd door de kamer! Onduidelijk is voor mij nog altijd gebleven waarom dit negeren. Misschien nu nog weer een keer een balletje opgooien/ brief sturen naar Den Haag?

 2. wubbe tempel

  Zai mouten nait soezen mor mekander helpen um staaker te worden soamen bereiken ze mee as allent

 3. wubbe tempel

  Zai mouten nait soezen mor deurpakken

 4. Henk Otter

  Zou de gedeputeerde met meer visie komen en de gemeenten daar over konden praten had je inhoudelijk verder gekomen, maar niet als je van de gedeputeerde een dictaat oplegt krijgt, waar de bevolking al helemaal niets van moet hebben. Als de politiek de bevolking serieus neemt gaan ze daar mee praten, als de gedeputeerde geïnteresseerd is wat de bevolking wil, dan pas kun je besluiten nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.