Direct naar de inhoud.

Gemeentelijke herindeling zit op slot in Oost Groningen

  • door:
  • op:
Grenzeloos G(r)unnen 2
Grenzeloos G(r)unnen

GRONINGEN – Gedeputeerde Bote Wilpstra is zwaar teleurgesteld over de houding van enkele Oost Groninger gemeenten. Dat zegt hij in het DvhN. “Groninger gemeenten die willen fuseren, moeten hun gang kunnen gaan. Ook als de herindeling in Oost Groningen door interne bestuurlijke discussies langere tijd op zich laat wachten”, aldus Wilpstra (D66).

 

Hij hoopt dat op 1 januari 2018 zo veel mogelijk gemeenten in de provincie worden samengevoegd. “Het is jammer dat bepaalde Oost Groninger gemeenten het tweede advies van de Commissie Jansen niet hebben omarmd. We hebben te maken met nieuwe gemeenteraden en colleges, maar wat in de gemeente Pekela is gebeurd vinden we als Gedeputeerde Staten zeer opmerkelijk en ongewenst”, aldus Wilpstra.

 

Door de  zienswijze van Veendam, Pekela en Menterwolde lijkt het haast onmogelijk om tot fusies te komen in Zuid en Oost Groningen. Enkel Vlagtwedde en Bellingwedde willen op kleine schaal fuseren. Door deze omstandigheden staan gemeenten als Stadskanaal en Oldambt nu geïsoleerd van de rest.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal