Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Felle kritiek oppositie op bestuursakkoord coalitie

Wethouders gemeente Stadskanaal

Wethouders gemeente Stadskanaal

STADSKANAAL – Gisterenavond zijn Peter Gelling (GBS), Francis Boen (PvdA), Roelof Plieger (CDA) en oudgediende Johan Hamster (CU) geïnstalleerd als wethouder. De wethouders gaan voor een voortzetting van het stabiele bestuur in de gemeente Stadskanaal.

Egbert Nijenbanning (VVD) vroeg zich gisterenavond hardop af hoe dit zal gaan uitpakken met  drie nieuwkomers. Het bestuursakkoord van de nieuwe coalitie kreeg desondanks toch zijn steun. Nijenbanning vond wel dat er weinig concreets in het akkoord staat. Hij miste het vuur om de gemeente Stadskanaal op een hoger plan te te brengen, zo was te horen in de raadsvergadering live op RTV Stadskanaal.

 

Ook Klaas Pals (D66) en Evert Idema (SP) noemen het bestuursakkoord vaag en steunen daarom het bestuursakkoord niet. De voortzetting van het college met dezelfde partijen als voorheen, ondanks stemmenverlies PvdA en CDA , noemde Pals een ‘Copy Paste’ verbond. Voorheen noemde hij dit het ‘Monsterverbond’. Met deze uitdrukkingen blijkt in ieder geval dat Klaas Pals zijn humor om originele oneliners te creëren nog niet verloren is. De oppositie partijen VVD, D66 en SP maken zich vooral zorgen over de weigering om het aantal koopzondagen uit te breiden. Ook het streven van het college om meer werkgelegenheid naar de regio te halen is ver onder de maat vond Egbert Nijenbanning.

Gemeenteraad Stadskanaal (F: RTVS)

Gemeenteraad (archief foto)

Op de publieke tribune zaten de de oud wethouders. Donderdagmiddag nemen ze afscheid met een receptie in het Geert Teis. Met het vertrek van Jan Willem van de Kolk, Jan Bessembinders en Erik Bieze wordt ruim 30 jaar bestuurservaring ingeleverd. Ondanks een paar stevige bezuinigingsrondes hebben ze Stadskanaal keurig (financieel) achtergelaten. Dat moet volop mogelijkheden geven aan de opvolgers.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Felle kritiek oppositie op bestuursakkoord coalitie

  1. Stadskanaal gaat dus verder met neo liberaal beleid. En een college die alles bepaald en zich niets aantrekt van wat de burger wil.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.