Direct naar de inhoud.

Groen zwaailicht moet Veendammers attenderen op voorzorgsmaatregelen

 

groen-licht-radiale-achtergrond_293-725VEENDAM – De politie in Veendam gaat deze maand extra surveilleren in woonwijken waar veel ingebroken wordt. De politie gaat dat doen met een groen zwaailicht om de zichtbaarheid te vergroten. Het idee van het groene zwaailicht is afkomstig van buurtagent John van Gelder. Die nam het weer over van de politie in Maassluis. Het groene zwaailicht wordt normaal gesproken gebruikt om de commandowagen aan te geven op een plaats van het incident.

Veendam heeft al maanden lang te maken met een inbraakgolf. ‘Met het houden van extra surveillances, onopvallende controles en aanhouden van verdachten is het aantal inbraken al fors verminderd’, aldus de politie. Het groene zwaailicht moet de inwoners erop vooral op attenderen voorzorgsmaatregelen te nemen. ‘Als ze het groene licht door de gordijnen zien hoop ik dat ze denken, ‘heb ik de deur wel goed op slot gedaan en de tijdschakelaar voor het licht aangezet?’, zegt buurtagent John van Gelder via RTV Noord.

De gemeente Veendam organiseert 27 mei een bewonersavond over preventieve maatregelen ter voorkoming van woninginbraken

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-