Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Noord-Nederlandse primeur van politiecursus in Borger-Odoorn

Burgemeester Marco Out

Burgemeester Marco Out

BORGER – Aanstaande maandag, 19 mei, geeft de politie een cursus ‘Signaleren verdacht gedrag’ in Borger. Hierna volgen er nog vijf avonden in Borger-Odoorn, waarbij inwoners onder andere leren om het gedrag van inbrekers te herkennen.

Burgemeester Marco Out is bij deze primeur in Borger aanwezig en zal de avond openen.
“Het is voor het eerst dat deze cursus wordt gegeven in Noord-Nederland. In de twee uur durende cursus leren de deelnemers hoe zij verdacht gedrag in de buurt kunnen signaleren, wanneer zij de politie moeten waarschuwen en wat de politie vervolgens doet met zo’n melding. Ook leren zij situaties te bekijken zoals een dader dat doet. Daarnaast worden er nog algemene preventietips gegeven en is er veel ruimte voor het stellen van vragen, bijvoorbeeld over de werking van Burgernet.”, aldus burgemeester Marco Out, “Ik vind het een heel goed initiatief. Er gaat een preventieve werking van uit en ik verwacht dat de pakkans van inbrekers hiermee ook groter wordt.”

De training wordt gratis aangeboden door de gemeente Borger-Odoorn en politie Noord-Nederland en wordt gegeven door onder andere een wijkagent. De gemeente heeft hiervoor enige tijd geleden Dorpsbelangen in Borger-Odoorn en diverse wijkverenigingen in Borger aangeschreven. Wijkvereniging Bargakkers heeft zich vervolgens als eerste aangemeld. Inwoners konden deze cursus ook zelf in hun dorp, wijk of buurt organiseren. De deelnemers zorgen zelf voor een ruimte, audiovisuele middelen en de koffie en thee.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.