Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Dubbel raceweekend voor Mark Stiekema

Mark Stiekema_2012 (2)STADSKANAAL – Een dubbel raceweekend voor Knoalster grasbaancoureur Mark Stiekema.

Afgelopen zaterdag pakte Mark Stiekema samen met de “Lelystad Windmills, verder bestaande uit Raymon Woortman, Sjoerd Rozenberg en Romano Hummel, de overwinning tijdens de eerste Speedway League wedstrijd van het seizoen in Blijham. De Helzold Stars behaalden het zilver en de Blijham Eagels het brons.

Stiekema, die voor de eerste keer in het seizoen op de speedwaymotor zat, reed een sterke wedstrijd.

Zondag stond Stiekema aan de start van de derde ONK-wedstrijd van het seizoen in het Friese Joure. Door het zeer geringe aantal deelnemers, slechts 7, besloot de wedstrijdleiding over te gaan tot het verrijden van vier manches in plaats van de gangbare series en finales. In de derde manche, tijdens een gevecht om de eerste en tweede plek, kwam Stiekema ten val. Tijdens deze val schoot de duim van Stiekema uit de kom. Stiekema zit eerst voor een week tot aan zijn elleboog in het gips. Als blijkt dat er meer schade is ontstaan, zal Stiekema langer uit roulatie zijn. Dit moet nader onderzoek uitwijzen. Stiekema zelf hoopt dat hij aanstaande zaterdag tijdens de volgende ONK-wedstrijd in Siddeburen weer in actie te kunnen komen. Dirk Fabriek won de wedstrijd in Joure, een tweede plaats was er voor Jeffery Woortman en Henry van der Steen werd derde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.