Direct naar de inhoud.

Medailles bij regionale zwemkampioenschappen in Drachten voor ZPC Stadskanaal

  • door:
  • op:

2013-11-30 Geslaagde clubkampioenschappen ZPC StadskanaalSTADSKANAAL – Afgelopen weekend kwamen vijf zwemmers van ZPC Stadskanaal verdienstelijk aan de start op de Regionale Zomer Kampioenschappen in Drachten. Tijdens deze wedstrijden werd er door zwemmers van Groningen, Friesland en Drenthe gestreden om de podiumplaatsen. De zwemmers van ZPC Stadskanaal keerden met zeven medailles huiswaarts.

Max Pathuis zwom voor het eerst in een 50 meter bad en deed dit op de 200 meter rugslag zeer verdienstelijk door als dertiende aan te tikken.

Lisanne Boets behaalde met een zevende plaats op de 400 meter vrije slag een NJJK limiet, op de 200 meter schoolslag zwom ze naar een bronzen medaille, negende plaats op de 200 meter wisselslag en een tiende plaats op de 200m vrije slag.

Axel Hanning zwom dit weekend 5 NJJK-limieten waarbij hij op de 50 meter en 100 meter vrije slag een zilveren medaille en op de 400 meter vrije slag een bronzen medaille in ontvangst mocht nemen. Op zowel de 200 meter wisselslag als 200 meter rugslag bereikte hij een vijfde plaats.

Gerko Wilkens veroverde een bronzen medaille op de 200 meter vlinderslag, en werd zesde op de 100 meter vlinderslag en de 200 meter wisselslag. Verder zwom hij naar een elfde plaats op de 50 meter en 100 meter vrije slag.

Dennis Wijbenga werd kampioen op de 200 meter schoolslag, behaalde een zilveren medaille op de 400 meter wisselslag en werd achtste op de 200 meter wisselslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-