Direct naar de inhoud.

Samen Zwemmen Drenthe bestaat twintig jaar

  • door:
  • op:

SamZwemDrentheBORGER – De drie openluchtzwembaden in Borger-Odoorn vieren het twintigjarig bestaan van SamZwemDrenthe op 24 mei met een grote opblaasbare attractie in het bad.

SamZwemDrenthe staat voor Samen Zwemmen Drenthe. SamZwemDrenthe is een samenwerkingsverband waarin 21 openlucht- en overdekte zwembaden in Drenthe samenwerken. De baden kopen bijvoorbeeld gezamenlijk in, bijvoorbeeld spel- en lesmateriaal, chloor en schoonmaakartikelen en ze laten gezamenlijk de verplichte maandelijkse controles van het zwemwater uitvoeren door een erkend laboratorium. Verder organiseren de baden gezamenlijk cursussen voor de medewerkers, wisselen ideeën en ervaringen uit en organiseren samen de promotie van het zwemmen. Een samenwerking die flinke kortingen oplevert.

Op zaterdag 24 mei bestaat SamZwemDrenthe alweer twintig jaar. Op 24 mei is het daarom in heel Drenthe SamZwemdag. In de drie openluchtzwembaden in onze gemeente kunnen alle bezoekers, jong en oud, deze dag spelen op een grote opblaasbare attractie.

De drie attracties

Op www.zwembadspelen.nl is te zien welke opblaasbare objecten er in de drie zwembaden te vinden zijn:
– Zwembad De Leewal in Exloo: Run wipeout
– Zwembad De Zwaoi in Valthermond: Hawaii Run
– Zwembad De Buiner Streng in Nieuw-Buinen: Vis Run met slide.

Alle deelnemende zwembaden zijn terug te vinden op www.zwembadendrenthe.nl. De formule blijkt succesvol, want ook in andere provincies zijn inmiddels soortgelijke samenwerkingsverbanden ontstaan.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal