Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

OBS Hagenhofschool start met tablets

Hagenhofschool start met tablets

Hagenhofschool start met tablets

STADSKANAAL – De Hagenhofschool in Stadskanaal is gestart met tablets in de klas. Tot de zomervakantie draait er op deze basisschool een proefproject in groep 6 om te kijken wat de meerwaarde is van het gebruik van tablets. Directeur Tiny Boerma van de Hagenhofschool heeft daarover samen met twee andere directeuren contact gehad met de landelijke stichting Snappet om te komen tot een gemeenschappelijke aanpak van een proefproject . Snappet levert hiervoor de tablets en de benodigde software.

“Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling dat de tablets in de plaats komen van de gebruikte methodes,”zegt Boerma. “Ze zullen alleen de werkboekjes voor rekenen, begrijpend lezen en studievaardigheden vervangen. De leerkracht legt de stof uit met behulp van de de bestaande lesmethode. Daarna maken de leerlingen de opdrachten en krijgen dadelijk te zien of ze een opdracht goed of fout hebben gemaakt. De leerkracht kan op zijn computer zien hoe ver iedereen is en welke leerlingen nog tegen moeilijkheden aanlopen. Daardoor kan de leerkracht dadelijk gerichte hulp bieden. Voor de leerkracht wordt het lesgeven dus niet gemakkelijker, maar wel efficiënter en leuker.”

Ook leerkracht van groep 6 Maud Tazelaar is heel positief over de tablets: “Het is leuk om te zien hoe fanatiek de leerlingen met hun opdrachten bezig zijn. Je hoeft ze er echt niet aan te herinneren dat ze aan het werk moeten gaan. Dat gaat bijna als vanzelf. Alleen het aan de oplader zetten van alle tablets vraagt wel een beetje gewenning, maar dat zal gauw genoeg een gewoonte zijn.”

Na afloop van het proefproject wordt bekeken wat het toepassen van de tablets in de klas oplevert. Boerma: “Als blijkt dat de tablets een duidelijke meerwaarde hebben, gaan we volgend jaar zeker door met de groep die er nu mee werkt en zal ook een nieuwe groep met de tablets gaan werken. Het is inmiddels al wel duidelijk dat de leerlingen het geweldig leuk vinden. Ze zijn heel gemotiveerd om opdrachten te maken en dat was bij het werken in een werkboek wel eens anders.”

Naast de Hagenhofschool zijn ook de Oleander en de Westerschool in Stadskanaal een proefproject gestart met de tablets van Snappet. “Het is een mooie pilot die past bij de visie van de school: het bieden van eigentijds onderwijs,” concludeert de directeur van de Hagenhofschool tevreden.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.