Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Aansluiting bij DIABIJ vergroot behandelmogelijkheden jonge diabetespatiënten in Refaja

RefajaHet Refaja ziekenhuis maakt sinds kort onderdeel uit van het samenwerkingsverband DIABIJ. DIABIJ staat voor het leveren van de best mogelijkediabeteszorg dicht bij huis’ voor kinderen en jongeren met diabetes mellitus, in het dichtstbijzijnde ziekenhuis. De kinderdiabetesteams van de verschillende ziekenhuizen vinden het belangrijk dat de kwaliteit van zorg maximaal is voor deze kinderen en dat zij zo min mogelijk hinder hebben van hun ziekte.

Om dit te kunnen realiseren hebben kinderartsen en (kinder)diabetesverpleegkundigen sinds een aantal jaren hun krachten gebundeld in het samenwerkingsverband DIABIJ. Het Refaja ziekenhuis heeft zich daar onlangs bij aangesloten. Door DIABIJ werken de deelnemende ziekenhuizen onder andere met uniforme behandelprotocollen. Dit bevordert de kwaliteit en continuïteit van zorg. Ook kunnen de ziekenhuizen op deze wijze een educatief programma bieden aan kinderen en hun ouders. Verschillende zorgverzekeraars ondersteunen dit samenwerkingsverband.

In DIABIJ participeren naast het Refaja ziekenhuis ook het Scheper Ziekenhuis in Emmen, Ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen, het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen en het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.