Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Midden en noorden van het land ziet meteorietenregen

ChingaMeteoriteSTADSKANAAL – Komende nacht wordt een meteorietenregen verwacht en vooral in het midden en noordoosten van Nederland kan deze waargenomen worden. Wie daarvoor lang opblijft of juist zijn wekker zet om buiten te gaan kijken kan beter ook een deken pakken, want de temperatuur daalt naar een graad of 12.

Ondanks dat de meeste meteorieten morgenochtend verwacht worden neemt deze regen van steentjes en stofdelen vannacht al toe. Bij meteorologisch gunstige condities zijn de vallende sterren met het blote oog zichtbaar.

Zuiden minste zicht, midden en noord(oost)en beste omstandigheden

Vanavond kan vooral over het zuiden van het land nog een plaatselijke bui trekken, maar daarna klaart het vaker op en zijn er heldere perioden volgens de meteorlogen van weeronline.nl. Ook komende nacht hebben we met opklaringen te maken, maar met het toenemen van het aantal vallende sterren neemt vanuit het zuiden geleidelijk de bewolking toe. Hierdoor is de kans om dit natuurverschijnsel te zien in het midden en noord(oost)en van het land het grootst. De temperatuur daalt dan naar 11 of 12 graden.

Meteoren

Meteorieten zijn steentjes en stofdelen die de atmosfeer van de aarde binnendringen. Door de wrijving met de lucht ontstaat veel hitte en licht de meteoriet op. De meeste meteorieten verbranden voordat ze de grond raken. Zodra een steen het aardoppervlak bereikt spreekt men van een meteoor. Vorig jaar sloeg in het Russische Oeralgebergte een bijzonder grote meteoor in en veroorzaakte veel gewonden en materiële schade.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.