Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Oldtimers trotseren Oost- en Midden- Groningen tijdens Tellerlikker Rally 2014

140522 - Tellerlikker RallyWINSCHOTEN – Tientallen oldtimers rijden op zaterdag 31 mei door Oost en Midden Groningen. Zij doen mee aan de jaarlijkse Tellerlikker Rally, die op touw wordt gezet door Lions Club Winschoten. De opbrengst van de rally gaat naar (regionale) goede doelen. Het maximumaantal van 65 deelnemers was evenals voorgaande jaren weer zeer snel bereikt.

Aan de populaire Tellerlikker Rally, die alweer voor de zevende keer plaatsvindt, doen maximaal 65 classic cars van 25 jaar en ouder mee, evenals cabrioletten. De zeer ervaren Jan Hulzebos uit Assen zet de rally op professionele wijze uit. Hij laat de oldtimers over een vooraf niet bekend, 180 kilometer lang, parcours door Oost- en Midden-Groningen. De deelnemers krijgen een ‘bolletjes-pijltjes’-routebeschrijving om hun weg te kunnen vinden

Exclusief
Deelnemers betalen 135 euro per equipe inclusief ontbijt, lunch en diner. Deelname aan de rally is exclusief, er is plaats voor maximaal 65 equipes en de belangstelling is elk jaar aanzienlijk groter. De rally was dan ook weer zeer snel volgeboekt, evenals de reservelijst met vervangers in geval van onverhoopt afzeggen van deelnemers.

Goede doelen
Diverse sponsors leveren een bijdrage aan de Tellerlikker Rally. Na aftrek van de kosten gaat het overblijvende geld van sponsoring en inschrijving naar enkele (regionale) goede doelen. Dit jaar zijn de goede doelen:

Stichting Kindervakantiekamp Winschoten die een vakantieweek aanbiedt voor kinderen die om financiële, maatschappelijke of sociale redenen niet op vakantie gaan. Kijk voor meer informatie hierover op www.kinderkampwinschoten.nl.

Stichting Leergeld die kinderen van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met minimale financiële middelen deel laat nemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Kijk voor meer informatie op www.leergeld.nl.

Publiek
De Tellerlikker Rally start traditiegetrouw op het Marktplein in hartje Winschoten. Wie de deelnemende auto’s wil bekijken kan hier op 31 mei vanaf circa 9.00 uur terecht. De finish is omstreeks 16.30 uur gepland bij Hotel-Restaurant In den Stallen in Winschoten. Ook daar is voor het publiek gelegenheid om de auto’s te bewonderen.

Kijk voor meer informatie over dit evenement op www.tellerlikkerrally.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.