Direct naar de inhoud.

De werkelijkheid van het forensisch onderzoek

logo_header_bibliotheekSTADSKANAAL – Dinsdag 27 mei organiseren Bibliotheek Stadskanaal en The Read Shop Stadskanaal een lezing over forensisch onderzoek. Een medewerker van het particulier forensisch instituut Forensicon neemt de toehoorders deze avond mee in de wereld van het forensisch onderzoek.

Een dag van een forensisch onderzoeker

Marco Bosmans, directeur van het particulier forensisch instituut Forensicon, vertelt in deze lezing over de werkelijkheid van het forensisch onderzoek. Iedereen heeft een beeld bij forensisch onderzoek. Maar hoe ziet een dag van een forensisch onderzoeker er werkelijk uit? Wat komt er allemaal kijken bij het bewijzen van een strafbaar feit? Hoe werkt DNA-onderzoek? En hoe weten we dat een vingerafdruk uniek is? Naast deze vragen wordt ook aandacht besteed aan de situaties waarin forensisch onderzoek ingezet kan worden. Veel mensen denken direct aan zware strafbare feiten zoals vuurwapenincidenten, overvallen en moord. Maar ook in het particuliere werkveld wordt forensisch onderzoek ingezet. Bijvoorbeeld wanneer iemand een anonieme brief ontvangt, bij beschuldiging van drugsgebruik, bij diefstal op kantoor of bij de controle op fraude bij het aanvragen van een uitkering.

Kaarten

De lezing vindt plaats in Bibliotheek Stadskanaal en begint om 19.30 uur. Toegangskaarten zijn te verkrijgen bij de bibliotheken in Ter Apel, Stadskanaal, Vlagtwedde, Onstwedde en Musselkanaal en bij The Read Shop Stadskanaal. Bibliotheekleden betalen €3,00, niet leden betalen €5,00.

De verschillende vormen van forensisch onderzoek worden op een begrijpelijke wijze besproken. De lezing is daarom geschikt voor deelnemers van alle leeftijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-