Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Eigen CD opnamen in Wildervank

Open Opnameweken Nienke van BeusekomWILDERVANK – Van 2 t/m 14 juni a.s. organiseert AE audio productions uit Muntendam weer de Open Opnameweken. Tijdens deze weken kun je professionele opnames laten maken voor je eigen CD of YouTube videoclip. Producer Arnoud van der Laan wil hiermee solisten, koren en ensembles de kans bieden om tegen een laag tarief hoogwaardige opnames te maken.

De Opnameweken vinden plaats in de Grote Kerk in Wildervank. Deze kerk heeft een fantastische akoestiek en Van der Laan nam er al veel CD’s op. Het is een hele fijne ruimte om in te werken. Dat de kerk in Wildervank een veel mooier geluid oplevert dan een ‘normale’ geluidsstudio, ontdekken steeds meer mensen. Zo komt er uit Bussum een operazanger om opnames maken. Daarnaast komen mensen van het Noord Nederlands Orkest, maar ook singer-songwriters en koren. Er is zelf iemand die vanuit Frankrijk naar Wildervank afreist. “Als je gewoon een leuke opname wilt maken voor familie en vrienden ben je uiteraard ook van harte welkom” merkt Van der Laan op.

Er kunnen dagelijks opnamesessies worden gereserveerd tussen 09:00 en 22:00 uur. De minimum boeking is een uur, maar de meeste deelnemers komen twee uren of langer. Sinds vorig jaar kunnen er ook video-opnames worden gemaakt met meerdere camera’s en daar wordt ook veel gebruik van gemaakt. Veel deelnemers plaatsen het als demo op hun website of YouTube b.v. en via social media worden de filmpjes veel bekeken en doorgestuurd.

Ook voor organisten is het interessant. De kerk beschikt over een prachtig orgel van de Duitse orgelbouwer Walcker. De sessies zijn vooral gericht op kleine bezettingen, maar ook grotere groepen kunnen meedoen. De Grote Kerk heeft voldoende ruimte voor een compleet orkest of koor. Belangstellenden kunnen zich nog aanmelden. Meer informatie over de opnameweken staat op de website www.ae-audio.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.