Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Open Tuinmiddag in Stadskanaal

Photo00016STADSKANAAL – De IVN Stadskanaal, de KNNV en de Tuindersvereniging Het Pagedal nodigen u van harte uit voor de OPEN TUINMIDDAG. De verenigingen openen zaterdag 28 juni 2014 van 13.00 – 17.00 uur de tuinen aan de Dwarsweg 2, 9502 WP te Stadskanaal. Let op de borden Tuindersvereniging Het Pagedal en IVN gebouw “De Nieuwe Gaarde”.

Er rondleidingen door de tuinen van de “Tuinders”en door de ruim 6000 vierkante meter grote IVN tuin met deskundige tekst en uitleg. Vrijwilligers staan u te woord voor alle vragen die u altijd al eens had willen stellen! Er is aanbod van planten- en groentestekjes. Voor de kinderen is er een speurtocht uitgezet.

De IVN tuin herbergt een kruiden- en vlindertuin, een kleine beestjesmuur, oude fruitrassen en een natuurlijke vijver met een bijzondere vegetatie. Ook staan er bekende en minder bekende landbouwgewassen.

Op het volkstuinencomplex geven amateur-tuinders elk op hun eigen manier invulling aan het kweken van bloemen en groenten. Ze vertellen er graag over.

U wordt verwelkomd met een kopje koffie of thee bij de “Tuinders”en even verderop bij de IVN tuin met een sapje. Graag tot ziens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.