Direct naar de inhoud.

Glorieuze start nieuwe oldschool metalband Burning

140523 - BurningSTADSKANAAL/EMMERCOMPASCUUM – De gloednieuwe Nederlandse oldschool metalband Burning kent een glorieuze start. De eerste single Something is lurking in the dark wordt overal ter wereld op rock-radiostations gedraaid. De Noordoost-Nederlandse band heeft inmiddels vier platencontracten aangeboden gekregen.

Burning – met bandleden uit Stadskanaal en Emmercompascuum – beleefde onlangs de offciële kick-off tijdens het oldschool metalfestival Very ‘Eavy in Stadskanaal. Daar kregen de nieuwkomers de ruimte om hun eerste single voor een enthousiast metalpubliek live te spelen.

Vinyl
De single Something is lurking in the dark is uitgebracht op 7” vinyl. Qua genre kan het nummer het best worden omschreven als Dutch Steel meets NWOBHM. Sinds de presentatie van het nummer zijn er al zeer veel exemplaren verkocht. De videoclip is inmiddels ruim 3500 keer bekeken op YouTube in de eerste maand nadat deze werd geüpload. B-kant van de single is Killers, een cover van Tygers of Pan Tang. Burning kreeg hiervoor de persoonlijke goedkeuring van Rob ‘Mr Tygers’ Weir.

Nieuw werk
De band zit sinds de presentatie van de eerste single niet stil. Zo werken zanger Hugo Koch, gitaristen René Knegt en Johnny Karst, bassist Andy Haandrikman (oa. The Wounded) en drummer Jan Engelkes hard aan het schrijven van nieuw werk. Het is de bedoeling dat de band komend najaar voldoende materiaal heeft om te kunnen gaan optreden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-