Direct naar de inhoud.

Negatief zwemadvies Langebosch in Veendam

Langebosch bordVEENDAM – Voor de zwemplas Langebosch in Veendam  geldt een negatief zwemadvies vanwege blauwalg. Er zijn ter plekke borden geplaatst om zwemmers hierover te informeren. Bij een waarschuwing is een hoge concentratie blauwalg in het water aangetroffen, waardoor er een verhoogd risico bestaat voor de volksgezondheid. Zwemmers hebben grote kans om last te krijgen van huidirritatie of maag- en darmklachten.

Controle zwemlocaties
De waterschappen controleren de kwaliteit van het zwemwater tijdens het zwemseizoen (mei tot en met september). Zij kijken naar helderheid, zuurgraad, temperatuur en of er bacteriën in het water aanwezig zijn die gezondheidsklachten kunnen veroorzaken. Locaties waar bijvoorbeeld blauwalg of zwemmersjeuk is geconstateerd worden iedere week geïnspecteerd. Blijkt uit de bemonstering dat de hoeveelheid blauwalgen voldoende is afgenomen of verdwenen, dan worden de borden verwijderd en volgt daarover een mededeling op onze website en in de pers. De provincie controleert de zwemaccommodaties op hygiëne en veiligheid (zoals drijflijnen, afvalbakken en douches).

Meer informatie
Algemene informatie en het laatste nieuws over zwemwaterlocaties is te vinden op www.zwemwater.nl, www.provinciegroningen.nl/zwemwater of NOS Teletekst (pagina 725). Voor smartphones (Android en iOS) is een speciale app beschikbaar. Voor informatie over gezondheidsklachten kunt u terecht bij de GGD (www.ggdgroningen.nl of 050 367 41 77).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-