Direct naar de inhoud.

PvdA Stadskanaal wil stand van zaken subsidie doortrekken spoorlijn

  • door:
  • op:

arriva spurtSTADSKANAAL – De fractie van de PvdA in Stadskanaal wil weten hoe het staat met de plannen voor doortrekking van de spoorverbinding voor personenvervoer van Veendam naar Stadskanaal. Aanleiding zijn opmerkingen van de Groninger gedeputeerde William Moorlag in het Dagblad van het Noorden van donderdag 22 mei, die dreigt de toegezegde subsidie voor dit project in te trekken. Reden: er wordt volgens Moorlag alleen maar gepraat zonder dat er sprake is van enige vooruitgang.

De PvdA wil nu van het Stadskanaalster college weten wat de stand van zaken is. Daartoe zijn 22 mei schriftelijke vragen ingediend. In die vragen wordt het college opgeroepen om, als de uitspraken van Moorlag kloppen, de betrokken partijen rond de tafel te roepen en spijkers met koppen te slaan.

Fractievoorzitter Egbert Hofstra: ,,Wij schrokken van de uitspraken van gedeputeerde Moorlag. Het doortrekken van de verbinding van Veendam naar Stadskanaal is voor onze gemeente van groot belang. Daarom willen we weten hoe het op dit moment staat met dit project.’’

Bron: PvdA Stadskanaal



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal