Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Geen traditioneel ronkende motoren tijdens het Pinksterweekend in Stadskanaal

MAC StadskanaalSTADSKANAAL – Dit jaar geen ronkende motoren op het Sportpark Noord tijdens de komende Pinksterdagen. De 63e editie van de internationale Pinksterraces Stadskanaal zal in 2014 op een later moment in het seizoen georganiseerd gaan worden.

Nog ruim voordat de afgesproken deadline van 1 februari 2014 – zoals afgesproken tussen de Nederlandse motorsportbond, de KNMV en de belangenorganisatie van een tiental baansportorganisatoren, de SBOB – was verstreken is Tweede Pinksterdag 2014 door de motorsportbond toegezegd aan een andere baansportorganisator.

Het bestuur van de Mac Stadskanaal & Omstreken heeft vanaf dat moment alles ter werk gesteld om de reeds 62 jarige traditie voort te zetten en de races op Tweede Pinksterdag 2014 alsnog naar het vorig jaar opnieuw geopende Sportpark Noord te krijgen. De opluchting bij de Mac Stadskanaal was dan ook groot toen medio april jongstleden toch de officiële KNMV ”Organisatie Licentie” op de deurmat viel. Echter, het bleek dat deze licentie door een “administratieve dwaling” bij de motorsportbond per abuis aan de Mac Stadskanaal was verzonden. De licentie werd dan ook per ommegaande door de motorsport weer ingetrokken.

De morele verplichting aan gemeente, vrijwilligers, sponsoren, fans en coureurs, om de traditie voort te zetten is voor het bestuur van de Mac Stadskanaal een van de belangrijkste beweegredenen om te kijken naar een alternatieve datum op de baansportkalender.

De 63e editie van de internationale “Pinksterraces” in Stadskanaal zal hoe dan ook in 2014 verreden worden, hetzij niet tijdens het Pinksterweekend, echter op een later moment in het seizoen. Zodra de definitieve datum is vastgesteld én bevestigd, zal deze door de Mac Stadskanaal op spectaculaire wijze onder ieders aandacht worden gebracht.

Achter de schermen zijn de voorbereidingen voor de internationale races op de alternatieve datum in volle gang. Naast de traditionele races met aan de start uiteraard de lokale Knoalster helden, Mark Stiekema, Randy Oldenziel, Niels Remmelts, Mark Beishuizen en tegenwoordig ook Dirk Fabriek wordt er nog meer spektakel geboden! Ook de zijspanklasse, waarin ongetwijfeld William Matthijssen, die hemelsbreed 6 km vanaf de baan woonachtig is, alsook de combinatie uit Musselkanaal van de Wilfred Detz hun opwachting zullen maken, ontbreken in het programma niet.

Voor “lokale” motorsporters die normaliter uitkomen in een andere tak van motorsport bestaat er voor het eerst de mogelijkheid om met een daglicentie te starten in de speciale “Knoalster klasse”. Een unieke kans!
Het bestuur van de Mac Stadskanaal en haar medewerkers zijn constant bezig met allerhande werkzaamheden op en om het terrein aan de Berkenstraat te Stadskanaal, dit ter voorbereiding op de races, maar ook ter voorbereiding van andere activiteiten die plaatsvinden en in de toekomst plaats gaan vinden op het Mac-terrein. Voor het publiek zijn inmiddels speciale hogere taluuds aangelegd, waardoor echt elke centimeter van de baan goed is te overzien.

Doordat de exploitatie van het Mac-terrein volledig in handen is van de Mac Stadskanaal zelf, gaan de diverse werkzaamheden gedurende alle seizoenen door. Daarom is de Mac Stadskanaal ter aanvulling van haar sponsorcommissie, accommodatiecommissie en PR & communicatiecommissie op zoek naar enthousiastelingen om gezamenlijk verder te werken aan het neerzetten van toonaangevende evenementen op elk gebied op het Mac-terrein gelegen op het prachtige Sportpak Noord. Bij interesse, neem via de contactgegevens op de website: www.macstadskanaal.nl contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.