Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

WOS is de beste Lokale omroep van Nederland.

Olon winnaarsHILVERSUM – Lokale omroep WOS Media (Westlandse Omroep Stichting) is gisteren uitgeroepen tot lokale omroep van 2014. In het instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum werden vrijdag de jaarlijkse Lokale Omroep Awards uitgereikt door de OLON (Organisatie van Lokale Omroepen in nederland)

De jury noemde WOS Media, die lokale omroep is van de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Maassluis en Hoek van Holland, een ‘model-omroep’. “De WOS laat op een eigentijdse manier zien hoe een omroep moet functioneren in de regio/streek waarin zij verankerd zijn. Ze zijn een model-omroep voor andere streken in Nederland”, aldus de jury.

De award voor ‘nieuws en actualiteiten’ ging naar TV Enschede FM voor hun live-uitzending van het Twents Gemeenteraadsverkiezingendebat. “We hebben de lokale politiek op een leuke en vernieuwde manier weten te vertalen naar onze kijkers”, aldus Flip van Willigen van TV Enschede FM. Luuk en Rein van GLOW FM werden benoemd tot presentatietalent en RTV NOF won de award voor meest crossmediale productie voor hun verslag van de intocht van Sinterklaas in Dokkum.

Alle winnaars op een rij:
– Radio: Skyline RTV (Uden, Veghel): 55 Plusshow
– Televisie: Omroep Venray: Passie voor de toren
– Crossmediaal: RTV NOF (Dantumadeel,Dongeradeel, Kollumerland): Intocht Sinterklaas Dokkum
– Nieuws en Actualiteiten: TV Enschede FM: Twents Gemeenteraadsverkiezingendebat 2014
– Presentatietalent (televisie): Margriet van der Eijk (WOS Media)
– Presentatietalent (radio): Luuk en Rein (GLOW FM)
– Lokale Omroep van het Jaar: WOS Media (Midden Delfland, Westland, Maassluis)

De jury, bestaande uit onder meer Timo Kamst van 3FM en Iwan Reuvekamp van Q-music, merkte op dat lokale omroepen tegenwoordig steeds vaker samenwerken. “Sommige inzendingen laten zien dat omroepen die in één regio opereren, samenwerkingsverbanden aangaan. Lokale omroepen kunnen door de handen ineen te slaan tot een betere nieuwsvoorziening komen.”

Foto (OLON.nl) en Bronnen: OLON / Radiofreak.nl en Semsland.nl 

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.