Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Slootjesdag in Stadskanaal

Pagevijver

Pagevijver

STADSKANAAL – De IVN Stadskanaal (Instituut Voor Natuureducatie) organiseert op zaterdag 21 juni 2014 een “slootjesdag”. Hoe overleeft een kokerjuffer in een sloot vol vijanden? En wat doet het bootsmannetje om aan eten te komen? Tijdens de landelijke IVN slootjesdagen kun je samen met je (klein)kinderen zien wat er allemaal in een doodgewone sloot of waterplas gebeurd. Kom meer te weten over het waterleven en waterkwaliteit tijdens de Slootjesdagen van de IVN.

De slootjesdag in Stadskanaal is aan ‘De Nieuwe Gaarde’ en de ‘Kruidentuin’ bij de volkstuintjes, Dwarsweg 2, 9591 WT te Stadskanaal. Van 10.00 tot 12.00 uur of van 14.00 tot 15.00 uur. Alles onder deskundige leiding.

Het programma ziet er als volgt uit: een diapresentatie in de Gaarde. Determineren met zoekkaarten, loepjes en waterbakken in de buurt van de Gaarde. In de vrije natuur worden beestjes gevangen, geobserveerd, gedetermineerd en beschreven. Ook worden er natuurlijk foto’s gemaakt. Dit alles gebeurd bij de pagevijver vlakbij de “Rode Loper”. Opgave is gewenst in verband met de spreiding van grote groepen. Graag aangeven welk dagdeel de voorkeur heeft. Opgeven kan bij Henk Pras: 0599 – 648500.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.