Direct naar de inhoud.

Excursie over grassen

  • door:
  • op:

bermgrasSTADSKANAAL – Onder deskundige leiding van Willem Stouthamer (actief bij het KNNV, afdeling plantenwerkgroep) is er zondagochtend 22 juni een excursie over gras. Altijd al meer willen weten over gras?

 
Gras is niet alleen groen en moet gemaaid worden. Kijk naar de bermen van de wegen. Daar groeit en bloeit niet één soort gras, maar een grote verscheidenheid aan grassen. In de omgeving van “De Rode Loper” over het AG Wildervanckkanaal wordt er gekeken wat er zoal groeit en bloeit aan grassoorten. Met behulp van “Heukels Flora van Nederland” wordt geprobeerd de meest voorkomende grassen te onderscheiden. Een mooie gelegenheid om meer te weten te komen over gras.

Locatie:: De Nieuwe Gaarde, Dwarsweg 2, 9591 WP Stadskanaal  (volg de borden De Nieuwe Gaarde en Tuindersvereniging Het Pagedal).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-