Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Mirella Lukens brengt kinderwensen samen in een boek

Make a wishGASSELTERNIJVEEN – Mirella Lukens uit Gasselternijveen heeft onlangs een boekje getiteld “Kinderwensjes” op de markt gebracht, bij uitgeverij Boekscout uit Soest. “Met het verschijnen van mijn eigen boek is het alsof mijn eigen kinderwens in vervulling is gegaan,” zegt Mirella enthousiast. De boekjes kosten 13,95 euro per stuk, waarvan een kwart van de royalties naar het goede doel, Make-A-Wish Nederland, gaat! Make-A-Wish, voorheen Doe Een Wens, bestaat al sinds 1989 en vervult ieder jaar ruim 500 liefste wensen van kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Dit wordt gerealiseerd dankzij de inzet van vrijwilligers. Giften en fondsenwervende acties zijn hiervoor noodzakelijk om wensvervullingen mogelijk te maken.

Het concept van kinderwensjes ontstond door de wens van haar zus Gineke. Jaren geleden schreef zij namelijk op haar verlanglijstje voor Sinterklaas dat ze graag wilde dat papa geen suikerziekte meer had. Dit vond ze zó ontroerend dat ze graag meerdere wensjes wilde gaan bundelen om zo een glimlach op het gezicht van de lezers te creëren.

Het boek is bijzonder vormgegeven. De vrolijke omslag past goed bij de inhoud van het boekje, omdat het gaat om spontane momentopnames van kinderen. Via social media en een aantal basisscholen ontving Lukens een bonte verzameling wensjes van kinderen, die haar raakten door hun grootsheid of juist door hun eenvoud. Kinderen blijven verbazen, hun gedachtegang is prachtig.

“Kinderen zijn heerlijk naïef en ze zeggen waar het op staat. Het resultaat is een bonte verzameling van kinderwensen. Van kleine humoristische wensen tot ontroerende wensen die onmogelijk vervuld kunnen worden. Maar voornamelijk lieve wensen die rechtstreeks uit onschuldige gouden hartjes komen!” aldus Mirella Lukens. Het boekje is te bestellen in alle boekhandels

 

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.