Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Voorronde Nederlandse Kampioenschappen Lego Bouwen bij Intertoys Stadskanaal

imageAfgelopen woensdagmiddag en zaterdag tijdens Verrassend Stadskanaal vond de officiele voorronde van het NK-Lego bouwen plaats op het Menistenplein. “Met wel 73 deelnemers mogen we spreken van een groot succes” volgens Jan Venekamp. Het was geweldig om te zien hoe de kinderen met hun eigen fantasie hun creativiteit gebruikten en de meest bijzondere bouwwerken trots inleverden.

Voor de jury, Richard Topelen Lego-expert en eigenaar van miniland.nl, was het een hele klus om de winnaars aan te wijzen in de 2 leeftijdscategorieen.

In de categorie vanaf 9 jaar won Wouter van der Waal met zijn kleuren-waterval. In het juryrapport werd vooral zijn ontwerp, de vrolijke details en originaliteit benadrukt. In de categorie tot 8 jaar was Thomas Berend de winnaar met zijn voetbalstadion. De actualiteit van nu en de kleuren van de vlaggen in de tribune’s waren daar doorslaggevend in.

Beiden wonnen een lego-doos naar keuze, een waardebon van Picobello kinderkleding en natuurlijk de grote prijs: Een plaats in de finale tijdens Legoworld in Utrecht! Daar maken deze jongens kans op een reis naar Legoworld in Denemarken.

Jan Venekamp: “Thomas reactie was hartverwarmend. Hij sprong letterlijk een gat in de lucht!
Wouter was even sprakeloos en met vrolijke bescheidenheid koos hij, net zoals Thomas, zorgvuldig de nieuwste helicopter uit”. Jan en Anne-Marchien willen alle kinderen bedanken die deze middagen aanwezig waren.
“Daar doen we het voor, kinderen creatief laten spelen met Lego, het speelgoed wat nooit verveeld en altijd verrassende resultaten en verhalen brengt”

“Natuurlijk hopen we van harte dat Lego Nederland in 2015 weer Intertoys Stadskanaal kiest om deze voorronde te organiseren. Eigenlijk gaan we daar nu al een beetje van uit want met zo’n grote deelname, midden op ons Menistenplein, mogen we echt spreken van een grandioos succes!”

Wouter van der Waal met Jury Richard Topelen

Wouter van der Waal met Jury Richard Topelen

2

Thomas Berends met jury Richard Topelen

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

2 Reacties op “Voorronde Nederlandse Kampioenschappen Lego Bouwen bij Intertoys Stadskanaal

  1. leuk wouter

  2. Hoppaaa! #inmiddelsvijfjaargeleden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.