Direct naar de inhoud.

Open Water Zwemevenement ‘de Rode Loper’ voor de 15e keer

  • door:
  • op:
Open water zwemmen in A.G. Wildervanckkanaal
Open water zwemmen in A.G. Wildervanckkanaal

STADSKANAAL – Dit jaar zal Stichting Zwemevenement “de Rode Loper” in samenwerking met Zwem- en Poloclub Stadskanaal de vijftiende editie van haar open water wedstrijd organiseren op zondag 29 juni 2014 in het A.G. Wildervanckkanaal te Stadskanaal. Het evenement dankt haar naam aan de fietsbrug “de Rode Loper”, waar de deelnemers onder door moeten zwemmen. Deze brug biedt aan de toeschouwers een fantastisch overzicht over het, te zwemmen, parcours. De wethouder van sportzaken van de gemeente Stadskanaal, de heer Gelling, zal om 10.30 uur het startsein geven, voor een, naar verwachting, mooie en sportieve wedstrijddag.

De Rode Loper
De Rode Loper

De KNZB heeft het Zwemevenement “de Rode Loper” aangewezen als één van de drie kwalificatie momenten voor deelname van de jeugd aan de 5000 meter vrije slag aan het (EJK) Europees Jeugd Kampioenschap open water zwemmen in Zagreb. Buiten de wedstrijdnummers zijn er voor recreatieve zwemmers weer een drietal prestatietochten opgenomen. Aanmelden voor de prestatietocht kan tot 15 minuten voor aanvang van de betreffende prestatietocht of door een e-mail te sturen naar prestatietocht@zwemevenement-derodeloper.nl.

Zondagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur zullen er rechtstreekse flitsen worden uitgezonden via de radio in het gezamenlijke sportprogramma van Radio Westerwolde en RTV Stadskanaal: ‘De gezellige Zondagmiddag’.

Meer info is er te lezen op noww.nl en op de website van ZPC.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal