Direct naar de inhoud.

Man aangehouden voor bezit vuurwapen en drugs in Musselkanaal

  • door:
  • op:

politie_groningenMusselkanaal – De politie heeft dinsdagmiddag in zijn woning aan de Schoolstraat een 60–jarige inwoner van die plaats aangehouden op verdenking van het in bezit hebben van een vuurwapen, munitie, hard en -softdrugs.

Naar aanleiding van tips onderzochten agenten dinsdag de woning. Daar vonden zij een vuurwapen, munitie en twee kilo speed/coke of amfetamine.

Naast de harddrugs en het wapen en munitie, werden er nog 22 kilo gedroogde weedtoppen en een hoeveel geld aangetroffen. De verdachte, die in de woning was, werd aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar politiebureau. De wapens, geld en drugs zijn in beslag genomen. De politie onderzoekt de zaak.

Ontneming

De politie en het Openbaar Ministerie werken nauw samen om drugsdealers te raken op een plek die pijn doet: in de portemonnee. Door deze aanpak hebben verdachten geen profijt van hun daden en wordt duidelijk gemaakt dat misdaad niet loont. Daarom intensiveert de politie in Noord Nederland en het Openbaar Ministerie haar inspanningen om crimineel vermogen af te pakken. Met het afgepakte vermogen worden, indien mogelijk, eerst slachtoffers gecompenseerd. Wat overblijft vloeit in de staatskas. Door status(symbolen) af te pakken, laat de politie en het Openbaar Ministerie zien dat misdaad niet loont. Het geld dat de politie in Noord-Nederland en het Openbaar Ministerie afpakt kan niet meer gebruikt worden voor het financieren van nieuwe criminele activiteiten. Zo wordt Noord-Nederland veiliger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-