Direct naar de inhoud.

Concert Veenkoloniaal Symfonie Orkest op het Museumplein te Veendam

  • door:
  • op:
Veenkoloniaal Symfonie Orkest
Veenkoloniaal Symfonie Orkest

VEENDAM – Of je nu een passie hebt voor klassieke muziek of van film themes houd, je kunt het deze avond allemaal meebeleven. Het VKSO laat op zaterdagavond 28 juni vanaf het Museumplein groots van zich horen! Ook Sergei Bolotny, die als 1e violist verbonden is aan het Noord Nederlands Orkest , zal tijdens dit concert, het meeslepende vioolconcert deel 2 van Mendelssohn Bartholdy op meesterlijke wijze voor u uitvoeren.

Na de magistraal gecomponeerde delen 3 en 4 uit de symfonie no.1 van Tsjaikovski, is het – na de pauze- de beurt aan Dvorák, met de Slavische Dansen no.7 en 8 waarvan de eerste uitvoering in 1879 in het Londense Crystal Palace plaatsvond. Na het oorstrelende concertwerk Allegro Vivace van Hübler, zal het orkest u meevoeren door de muzikale klankwereld van verschillende film themes waarbij tot slot , de welbekende afsluiter van de Londense Last Night of the Proms: ‘Pomp and Circumstances no.1’ (Land of Hope and Glory) niet zal ontbreken.

Toegang gratis Wel even een (klap)stoel meenemen. Er is zaterdagavond voldoende horeca aanwezig. Aanvang 20.00 uur.Dit Museumpleinconcert in Veendam staat garant voor een avond muzikaal genieten!



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal