Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Oranje koorts tijdens het evenement Rode Loper zwemmen

Oranje tijdens Rode Loper zwemmen

Oranje tijdens Rode Loper zwemmen

STADSKANAAL – Wie altijd dacht dat zwemmers niet van voetballen houden komt bedrogen uit. Ook tijdens het 15e evenement ‘Rode Loper Zwemmen’ was het behoorlijk oranje gekleurd langs het A.G. Wildervanckkanaal. Het was gezellig druk en de zwemmers kwamen ook nu weer uit heel Nederland. Meer dan 400 lange afstandzwemmers doken in het buitenwater die een temperatuur had van ongeveer 19 graden.

Wethouder Peter Gelling opende de wedstrijd waarna er gezwommen werd over een afstand van 5 km. Dit ging onder de ‘Rode Loper’ brug door en vervolgens weer terug. En zo enkele malen heen en weer. Aangemoedigd door de fans en familieleden zwom de 17- jarige Pepijn Smits tot een winnende tijd voor plaatsing voor het jeugd-EK in Zagreb. De jongeman kwam hiervoor helemaal uit Brabant. Dennis Wijbenga uit Stadskanaal werd driemaal winnaar op o.a. de schoolslag en vrijeslag afstanden. Hij maakte hiermee zijn favoriete rol waar..

Ondanks de regenbuien keek de organisatie terug op een prachtige dag. Bouko Kroon: ‘ regenbuien deren de zwemmers niet. Nat worden ze toch. Het is hoogstens een beetje jammer voor de toeschouwers’. Bouko heeft het nog niet gezegd of de zon breekt weer eens door. De fans kruipen weer uit de tent, de oranje vlagjes wapperen vrolijk.. Wat Kroon betreft komt er volgend jaar zeker een 16e editie. Maar dat hangt van het financiële plaatje af. De subsidie bijdrage wordt steeds minder en sponsoren zijn moeilijk te vinden in tijden van economische crisis.

RTV Stadskanaal en Radio Westerwolde maakten in samenwerking een prachtig (live) radioverslag wat gelijktijdig werd uitgezonden op de lokale FM frequenties afgelopen zondagmiddag. Zo kon heel Zuid Groningen en ver daarbuiten meegenieten met de zwemprestaties die geleverd werden in het schone maar bruine water van het A.G. Wildervanckkanaal.

Video interview: Dennis Wijbenga. Boelo Lutgert sprak met hem.

Enkele fotos:

Henk Otter

Henk Otter

Antennes voor de FM verbindingen

Antennes voor de FM verbindingen

Kijkers

Kijkers

Finish

Finish

Gerrie heeft er zin in

Gerrie heeft er zin in

 

verslaggever Michiel van der Spek

verslaggever Michiel van der Spek (RWW)

vlnr: Henk, Bert Jan en Gerrie

vlnr: Henk, Bert Jan en Gerrie (RTVS) in overleg

A.G. Wildervanckkanaal

A.G. Wildervanckkanaal

De echte helden (F:  R. Wiekenkamp)

De echte helden (F: R. Wiekenkamp)

Verslaggever Gerrie Kremer voor de regiebus

Verslaggever Gerrie Kremer voor de regiebus

Bertwin Stubbe (RWW)

Bertwin Stubbe (RWW)

De reportagebus

De reportagebus

Bouko Kroon en enkele winnaars

Bouko Kroon en enkele winnaars

Langs het kanaal

Langs het kanaal

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.