Direct naar de inhoud.

Oranje koorts tijdens het evenement Rode Loper zwemmen

  • door:
  • op:
Oranje tijdens Rode Loper zwemmen
Oranje tijdens Rode Loper zwemmen

STADSKANAAL – Wie altijd dacht dat zwemmers niet van voetballen houden komt bedrogen uit. Ook tijdens het 15e evenement ‘Rode Loper Zwemmen’ was het behoorlijk oranje gekleurd langs het A.G. Wildervanckkanaal. Het was gezellig druk en de zwemmers kwamen ook nu weer uit heel Nederland. Meer dan 400 lange afstandzwemmers doken in het buitenwater die een temperatuur had van ongeveer 19 graden.

Wethouder Peter Gelling opende de wedstrijd waarna er gezwommen werd over een afstand van 5 km. Dit ging onder de ‘Rode Loper’ brug door en vervolgens weer terug. En zo enkele malen heen en weer. Aangemoedigd door de fans en familieleden zwom de 17- jarige Pepijn Smits tot een winnende tijd voor plaatsing voor het jeugd-EK in Zagreb. De jongeman kwam hiervoor helemaal uit Brabant. Dennis Wijbenga uit Stadskanaal werd driemaal winnaar op o.a. de schoolslag en vrijeslag afstanden. Hij maakte hiermee zijn favoriete rol waar..

Ondanks de regenbuien keek de organisatie terug op een prachtige dag. Bouko Kroon: ‘ regenbuien deren de zwemmers niet. Nat worden ze toch. Het is hoogstens een beetje jammer voor de toeschouwers’. Bouko heeft het nog niet gezegd of de zon breekt weer eens door. De fans kruipen weer uit de tent, de oranje vlagjes wapperen vrolijk.. Wat Kroon betreft komt er volgend jaar zeker een 16e editie. Maar dat hangt van het financiële plaatje af. De subsidie bijdrage wordt steeds minder en sponsoren zijn moeilijk te vinden in tijden van economische crisis.

RTV Stadskanaal en Radio Westerwolde maakten in samenwerking een prachtig (live) radioverslag wat gelijktijdig werd uitgezonden op de lokale FM frequenties afgelopen zondagmiddag. Zo kon heel Zuid Groningen en ver daarbuiten meegenieten met de zwemprestaties die geleverd werden in het schone maar bruine water van het A.G. Wildervanckkanaal.

Video interview: Dennis Wijbenga. Boelo Lutgert sprak met hem.

Enkele fotos:

Henk Otter
Henk Otter
Antennes voor de FM verbindingen
Antennes voor de FM verbindingen
Kijkers
Kijkers
Finish
Finish
Gerrie heeft er zin in
Gerrie heeft er zin in

 

verslaggever Michiel van der Spek
verslaggever Michiel van der Spek (RWW)
vlnr: Henk, Bert Jan en Gerrie
vlnr: Henk, Bert Jan en Gerrie (RTVS) in overleg
A.G. Wildervanckkanaal
A.G. Wildervanckkanaal
De echte helden (F:  R. Wiekenkamp)
De echte helden (F: R. Wiekenkamp)
Verslaggever Gerrie Kremer voor de regiebus
Verslaggever Gerrie Kremer voor de regiebus
Bertwin Stubbe (RWW)
Bertwin Stubbe (RWW)
De reportagebus
De reportagebus
Bouko Kroon en enkele winnaars
Bouko Kroon en enkele winnaars

Langs het kanaal
Langs het kanaal



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal